GoBank past zich als eerste aan iOS7 aan

Op 23/10/13
Deel via

Een van de eerste banken die haar mobiele applicatie aanpast aan het nieuwe besturingssysteem van Apple, is GoBank. Meer nog: GoBank anticipeerde er zelfs op. Wij gingen op zoek naar het resultaat.

De laatste upgrade naar iOS 7 verplicht ontwikkelaars om mobiele applicaties op iPhone en iPad op een nieuwe manier weer te geven. De nieuwe ‘flat’ vormgeving haalt de reliëf- of glosseffecten weg en introduceert enerzijds de besturing van het nieuwe toetsenbord en gebruikt anderzijds nieuwe felle kleuren. De belangrijkste editors hebben meteen het nieuwe ‘penseel’ overgenomen. Denk maar aan Skype, Instagram en Facebook.

In de bankwereld zijn er amper spelers die de noodzaak voelen om de vormgeving van hun app aan te passen door de komst van iOS 7. Een vergissing die een negatieve invloed kan hebben op de perceptie van de bank door haar mobiele klanten. Of er een uitzondering is? GoBank, een 100% internetbank opgericht door Green Dot, dé specialist van de vooraf betaalde kredietkaart.

GoBank liep zo vooruit op de komst van iOS 7 voor zijn mobiele app door zich een compleet nieuwe look aan te meten nog voor Apple de upgrade van iOS 7 voorstelde aan de gebruikers. GoBank gaf op die manier een duidelijke boodschap: we zijn niet zomaar een bank, we zijn ook een innoverend bedrijf dat zich kan aanpassen aan de trends en noodwendigheden van zijn tijd en er zelfs op vooruitloopt.

Het resultaat? Geen splash screen (wachtscherm) bij de lancering van de applicatie. De app gaat meteen open. Naast de transparante interface werden de knoppen en andere icoontjes uit de 3D-generatie – die je lang op BlackBerry, Symbian, Android en de eerste iPhones zag – vervangen door knoppen zonder rand die typisch zijn voor iOS7.

In een interview aan blog Bank Marketing Strategy legt CMO van GoBank, Sharon Pope, uit dat de vormgeving van de nieuwe applicatie voor een groot stuk geïnspireerd werd door elementen die bij Apple aan de basis lagen van de nieuwe iOS- versie. Doel was dat het voor de gebruiker meteen vertrouwd zou voelen, in een bancaire omgeving die harmonieert met de rest van het mobiele besturingssysteem. Apple heeft trouwens niet lang gewacht om GoBank op te nemen in zijn ‘Best New Apps’ van de App Store. Een mooie manier voor de bank om in de picture te komen…

Aan de verdere updates zal niet veel ruchtbaarheid worden gegeven: met iOS7 kan de gebruiker iTunes de apps laten updaten zonder enige manuele ingreep. Een nog soepeler en natuurlijker manier om het aanbod te doen evolueren zonder de klant op stang te jagen. Over upgrades moet hij zich namelijk geen zorgen meer te maken.