Google doe je +Posts ‘cadeau’

Op 28/01/14
Deel via

Je posts op Google+ omzetten in interactieve reclame op twee miljoen sites, een beetje alsof heel het web één groot sociaal netwerk wordt: dat is de nieuwe reclametruc die Google en enkele merken momenteel aan het testen zijn. En ook jij zal de nieuwe service binnenkort kunnen gebruiken!

In 2012 ging het gerucht dat Google nooit reclame op zijn sociale netwerk Google+ zou publiceren. Enkele uitspraken werden duidelijk verkeerd geïnterpreteerd. Misschien had het wat met naïviteit te maken? Toegegeven, het bedrijf Mountain View neemt wel de tijd om zijn strategie te finetunen. Het is er nog altijd mee bezig…

De codenaam van deze nieuwe reclamevorm is +Post. Voor merken gaat het erom posts die ze op Google+ plaatsen (filmpjes, artikels, foto’s, hangouts), om te zetten in interactieve reclame die dan verspreid wordt op het Google Display-net, zowat 2 miljoen sites! Vóór de lancering van de service selecteerde Google enkele merken om de relevantie van het concept te beoordelen. Enkele van die merken zijn Toyota, Cadbury, Mondelez, Orange… Deel uitmaken van die testgroep kan door je in te schrijven op een specifieke pagina. Eén voorwaarde: over een Google Adwords-account beschikken.

Het grote voordeel van deze nieuwe reclamevorm die het midden houdt tussen native reclame en social ads is dus de interactiviteit. Je kunt namelijk commentaar geven op een +Post, er een +1 aan toekennen, via de post het merk volgen en via de ad zelfs deelnemen aan een Hangout! Het is trouwens uit die interactie dat Google zijn inkomsten haalt. De adverteerder betaalt pas wanneer internetters hun muis minstens twee seconden boven de post houden en/of er interactie optreedt.

Frédéric Cavazza, een franse internetspecialist: “Google heeft zopas Google+ omgevormd tot een editing tool met verrijkte banners, banners met meer functionaliteiten, beter geïntegreerde banners ook, want ze lijken op om het even welke publicatie, en de banners zijn bovendien sociaal native omdat ze het profiel van de surfer verbinden met zijn vrienden. Samengevat: het ultieme reclamewapen.

Dit ‘wapen’ genereert voor merken namelijk 50 % extra expansion rates, zo beweren de ontwikkelaars. Voor Google zou het veel meer opleveren dan een gewone vergoeding… Door de content van zijn adverteerders te exporteren buiten het Google+-universum, trekt Google tegelijkertijd surfers naar het Google+-universum, die er misschien niet spontaan gebruik zouden van maken.

In afwachting van de resultaten van de testfase die Google uitvoert, lees je hier alvast  hoe Toyota gebruikmaakt van +Post.