Google stelt portefeuille open voor Paypal

Op 18/06/14
Deel via

Een beetje een verrassing toch: na de mobiele operatoren stelt Google zijn portefeuille nu ook open voor PayPal om apps te verkopen via het platform Google Play.

Een gebrek aan openheid kun je Google alvast niet verwijten. Google heeft dan wel een eigen betaaloplossing (Google Wallet) om aankopen te doen in zijn onlineshop of in Google Play (muziek, films, boeken), nu biedt het internetgebruikers de mogelijkheid hun PayPal-account te gebruiken om dingen aan te kopen op de site play.google.com, ook vanaf hun smartphone of tablet. De procedure is vrij eenvoudig: wanneer gebruikers een app kopen, moet hij gewoon op het PayPal-logo te klikken en zijn gebruikersnaam invoeren. De verbinding wordt beveiligd door PayPal.

Dit nieuws komt er op een moment dat de verkoop van apps en spelletjes op Android een indrukwekkende groei van 300% laat optekenen in één jaar tijd. Met PayPal in zijn arsenaal mikt Google op nieuwe records. Al blijft de test beperkt: de PayPal-account zal enkel dienen voor de aankoop van apps en spelletjes, niet voor aankopen binnen de apps of elders. De openstelling van Google vloeit voort uit de ondertekening van nieuwe akkoorden met de mobiele operatoren die vanaf nu de aankoop van apps rechtstreeks via de maandelijkse telecomfactuur kunnen verrekenen (of de bedragen aftrekken van een prepaid rekening voor simkaarten zonder abonnement), een open systeem in 24 verschillende landen.

Voor PayPal is de toenadering tot Google het tweede grote officiële samenwerkingsakkoord met het Android-platform sinds de aankondiging begin april van een partnership met Samsung voor de Galaxy S5, waardoor aankopen kunnen betaald worden met behulp van de vingerafdrukscanner van het toestel bij winkeliers die PayPal aanvaarden. De PayPal-authenticatie door vingerafdrukken is beschikbaar op 26 markten wereldwijd, ook in België.

Voor PayPal ziet de lente er alvast heel zonnig uit. Op 30 april 2014 onthulde de online betaalservice bovendien een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe slogan.