Google Walks: op kroegentocht in Gent met Thang

Op 31/03/15
Deel via

Een stad leer je pas echt kennen via z’n cafés. 22Tracks-man Thang neemt ons mee naar dé plekjes in zijn thuisstad.

Thang


De Oost-Vlaamse studentenstad staat al wel langer bekend als dé plek voor een feestje. Wie zijn wij om dat tegen te spreken? Hoewel Gentenaar Thang – 1/2e van het DJ-duo Villa – verantwoordelijk is voor de ‘Relax’ selectie op 22Tracks, weet de man ook verdraaid goed hoe je een stevig feestje moet bouwen. Geen betere manier om dat te doen dan een good old fashioned ‘kroegentocht’ (mét opties voor de dag erna!). Via onderstaande Google Maps widget kan je in realtime deze wandeling maken met je smartphone, langs de zorgvuldige geselecteerde adresjes (de ene al wat rustiger dan de andere). Bij elke halte selecteerde Thang bovendien een passende track. Fijn weekend iedereen…

 
Een hapje of aperitief vooraf:

-Bar Jan Cremer: Niet echt bij mij in de buurt, maar voor een lekkere bagel maak ik graag een grote wandeling.  Tijdens de zomer is het vechten voor een plaatsje op het terras en bijhorende ligstoelen, inclusief leuke view op de voorbijgangers.


-Gomez: Nieuwste place-to-be in Gent. Wordt gerund door een bende vrienden, dus er hangt een gezellige familiale sfeer. Verder lekkere tapas en een uitstekende wijnselectie. Voor je ’t weet heb je er enkele uren gesleten. Voor het vervolg van de avond: Club 69 en Video zijn niet veraf.


En dan nu het betere drinkwerk:

-Jos: Staat steeds garant voor een topselectie alternatieve muziek. Klein, bescheiden, donkerbruin: perfect voor een goed glas whisky. Klein broertje van de Charlatan


-Minor Swing: No nonsense cafétje. Ook hier is het vechten voor een plaatsje op het terras. Het ligt langs een straat waar veel van m’n vrienden passeren als ze van hun werk komen. Altijd een goede reden voor een apero dus!


-Jiggers: Beste cocktails in town als je ’t mij vraagt!  De inkleding en de sfeer zijn authentiek, en ook de kledij van de professionele bartenders is de max: op hen kan je rekenen voor een gedetailleerde uitleg over de cocktail die je achterover giet. Hier voel je je meteen op je gemak!


-Sphinx Café: Ik heb er nog een jaartje gewerkt. Ondanks de mindere akoestiek blijf ik het één van de betere cafés van Gent vinden. Ik heb er uren en uren gesleten aan de toog en heb er whisky leren drinken…


-Café Video: Niet weg te denken uit het Gentse nachtleven.  Is ook de plaats waar ik mijn eerste stappen als DJ heb gezet en enorm veel ervaring heb opgedaan: all nighter marathons van negen uur lang! Is altijd lekker gevuld. 


De volgende dag (op het gemak):

-’t Blauw Kiosk: Als de zaterdagnacht nog niet voldoende heeft geboden en/of je wil je kater wegdrinken, allen naar de Kouter voor een oester en een cava aan de staantafeltjes…!


-Calisto: Dé hotspot tijdens de zomer op de Graslei: als je tegen de wand van de Calisto een plaatsje hebt kunnen scoren, blijf je heel de middag zitten, zeker als het zonnetje present is! 


-Simon Says: Ideaal voor ontbijt/brunch/lunch: club sandwich is mijn favoriet! Uitstekende theeselectie van Frères Marriage! En de bediening is er steeds top.


-STAMcafé: Wordt uitkijken voor de komende zomer. De mensen van het STAMcafé hebben de handen in elkaar geslagen met Pain Perdu die voor een heuse metamorfose hebben gezorgd. Net buiten het centrum, maar bereikbaar met de bootjes via de Graslei. Wordt een topper!