Google Wallet geolokaliseert kortingen

Op 25/02/14
Deel via

Met de virtuele portefeuille van Google kun je dankzij de mobiele app en geolokalisatie voortaan direct profiteren van kortingen en promo’s als je iets koopt in de VS.

Dit is een van de zeven apps die mobiel betalen veranderen. Google Wallet is een betaalmiddel van Google. In België kun je er aankopen mee doen op Google Play, de onlinewinkel voor apps en muziek. Het gebruik is gratis: net als Paypal slaat Google de informatie van je kredietkaart en de historiek van je transacties op. Om Google Wallet te gebruiken heb je een Google-/Gmail-account nodig.

In de Verenigde Staten gaat het gebruik van Google Wallet veel verder via zijn mobiele  app die beschikbaar is voor iPhone, Android en vanaf nu ook de prepaid VISA-betaalkaart, de Google Wallet Card. Zo wil Google zich meten met zowel Paypal als de Passbook van Apple.

Hoe? Door op iPhone en Android de lokalisatiefunctie te integreren via getrouwheidskaarten en door handelaars de mogelijkheid te bieden kortingbonnen of promo’s te versturen. Hoe je dan kunt betalen aan de kassa? Met de Google Wallet uiteraard. Hij haalt je geld rechtstreeks van je rekening of, als je rekening op nul of onder nul staat, van een bankkaart die rechtstreeks gekoppeld is aan je Google Wallet-account.

“Geolokalisatie en de mogelijkheid om trouwe klanten te bereiken die zich in de buurt van een winkel bevinden, zijn essentieel voor m-commerce”, weet Alastair Goodman, CEO van Placecast, een concurrent van Google in mobile commerce. “Klanten en merken verwachten dat smartphones met intelligente en gepersonaliseerde aanbiedingen op de proppen komen als je je in de buurt van een winkel bevindt.”