Gratis Wi-Fi lokt klanten

Op 03/08/15
Deel via

Volgens een Amerikaanse studie lok je met wifi meer klanten dan met chocolade. Maar maak je met wifi in een bankkantoor nog wel het verschil? Hello bank! nam de proef op de som.

In de Verenigde Staten vroeg operator Comcast aan Bredin Research om een enquête te organiseren: welk voordeel hebben de handelaars nog die hun klanten een gratis internetconnectie via wifi aanbieden? In Noord-Amerika, waar de forfaits voor mobiel internet meestal beperkt zijn (gemiddeld 1 tot 3 GB per maand), was het antwoord duidelijk: 79% van de handelaars antwoordt “ja”. De helft van de handelszaken zegt bovendien dat ze op deze manier meer verkopen.

Een vergelijking maakt de dingen meestal duidelijker. De studie laat zien dat consumenten wifi aantrekkelijker vinden dan een gratis snoepje, water, chocolade of koffie in een winkel. Maar om klanten aan te trekken, moet het verkooppunt de gratis wifitoegang duidelijk en opvallend vermelden, zegt Anne-Charlotte de Cartier, Marketing & Events Project Officer bij Hello bank!: “Wij lanceerden in 2014 twee pop-up stores, in Antwerpen en Brussel. Beveiligde wifi was er gratis. Het ging niet om een hotspot, maar om een klassiek netwerk. Wij maakten er reclame voor op grote schermen die de toegangscode verspreidden. Het was een schot in de roos, vooral in onze co-creatieruimtes die druk bezocht werden door blokkende studenten. Zij sloten allemaal hun laptop aan op ons netwerk om gratis te surfen en hun mobiele telefoon op te laden.”

Nog een bewijs dat wifi klanten aantrekt: De Lijn en Hello bank! sloegen de handen in elkaar om gratis wifi aan te bieden aan boord van 136 trams en 57 bussen. Deze wifitrams en wifibussen zijn een enorm succes en dus komen er steeds meer van! Ook de bankkantoren van het moederbedrijf van Hello bank!, BNP Paribas Fortis, bieden allemaal een gratis toegankelijk wifinetwerk. En ook dat kent veel bijval.

Er is geen twijfel mogelijk: hoewel in België veel mensen een abonnement hebben waarin mobiel internet is inbegrepen, stellen zij gratis wifi nog altijd sterk op prijs en kan dit een goed argument zijn om klanten aan te trekken en te behouden.