Gratis wifi op de Kusttram, heel de zomer lang

Op 19/06/15
Deel via

Hello bank! nodigt je uit te boarden in de trams die we transformeerden in vliegtuigen

Deze zomer biedt Hello bank!, in samenwerking met De Lijn, gratis wifi aan op 23 trams aan de Belgische kust. En na wat toverwerk transformeerden we twee trams in…  een vliegtuig. Een project van co-creatie boordevol humor en creativiteit gebracht door Urban Crafts. Instappen iedereen!

Sinds een jaar biedt De Lijn via haar samenwerking met Hello bank! gratis wifi aan op meer dan 66 bussen en 133 trams. En dit tot grote tevredenheid van haar reizigers. Het was voor beide partners dus vanzelfsprekend om ook de tramgebruikers aan de Belgische kust deze service aan te bieden tijdens de zomermaanden.

Bussen en trams met gratis wifi uitrusten, sluit perfect aan bij de filosofie van digitale mobiliteit die van bij het begin in het DNA van Hello bank! verweven zit. Voor dit unieke project met de Kusttram maakt de mobiele bank maximaal gebruik van twee kernwaarden van haar merk om een unieke en buitengewone ervaring te creëren: innovatie en co-creatie.

Twee  maanden geleden mochten zo’n 15 young makers van Urban Crafts (technici, ontwikkelaars, designers,…) een weekend lang hun creativiteit botvieren op de vraag: ‘op welke manier zou jij met de tram langs de Belgische kustlijn willen reizen?’ Met de sleutelwoorden ‘veiligheid’ en ‘mobiel internet’ in het achterhoofd, vlogen de ideeën in het rond. Uiteindelijk kwam het ‘tramtraject als vliegtuigreis’ als winnende idee uit de bus.

De buitenkant van de trams werd getransformeerd in een vliegtuig en uitgedost in de kleuren van Hello bank!. Ook de binnenkant namen de young makers onder handen. Zo hebben ze de typische veiligheidsvoorschriften die je aan boord van een vliegtuig vindt, aangepast volgens de thema’s ‘tram’ en ‘vakantie’. Tot slot hebben ze hun ongebreidelde verbeelding ingezet voor een reeks korte filmpjes waarin ze via grappige situaties het gratis wifi-aanbod introduceren bij de tramgebruikers.

Kom de Kusttrams van Hello bank! zelf ervaren tussen 1 juli en 31 augustus 2015 op de kustlijn tussen Knokke en De Panne!

Meer details lees je in het persbericht van Hello bank! (PDF, 100KB)

Meer details lees je in het persbericht van De Lijn (PDF, 130KB)