Haal je smartphone boven bij Colruyt

Op 15/04/15
Deel via

Vanaf eind april kan je met je smartphone betalen in alle ketens van de Colruyt Group. En hoe ziet het aanbod van de groepen Carrefour en Delhaize eruit?

Vul je je winkelkarretje bij Colruyt zelf of bij Okay, Dreamland, Spar of BioPlanet? Over enkele weken betaal je in al die ketens rechtstreeks met de mobiele app SEQR. Die kan je gratis downloaden. Ze biedt het voordeel dat ze meteen beschikbaar is voor iPhone, Android en zelfs Windows Phone.

Hoe gaat dit systeem functioneren?

1. Je downloadt de app en schrijft je in;
2. Je kiest een pincode (die zal dienen om de betaling te valideren);
3. Je voert je telefoonnummer in en bevestigt het;
4. Via de app breng je een koppeling met je bankrekening tot stand (alle banken zijn toegankelijk).

Je vindt meer informatie op een specifieke pagina van de website van de Colruyt Group.

Als je aan de kassa komt, scan je een QR-code met de app, voer je je pincode in en je boodschappen zijn betaald. Het betreft een rechtstreekse domiciliëring op je bankrekening, zoals wanneer je een overschrijving uitvoert.

De Colruyt Group is vastbesloten om op dit domein pionierswerk te verrichten. Het experiment begon al in september 2013. In januari 2015 waren 17 verkooppunten in en rond Antwerpen aan de beurt. De nationale invoering is nog een kwestie van dagen.

En de concurrentie?

Bij Delhaize loopt er sinds 7 april een experiment bij Delhaize Karreveld in Sint-Jans-Molenbeek. Hiervoor viel de keuze op de Bancontact-app (die al door iets minder dan 500.000 personen zou worden gebruikt). De uitbreiding naar andere verkooppunten staat nog niet vast, maar volgens Delhaize zou het tegen eind dit jaar om 10 tot 15 winkels gaan. Carrefour zet nog steeds in op de eigen betaalkaart. Ze is voorzien van een NFC-chip en werd tot nu toe nog niet vervangen door een mobiele app.