Handige apps voor starters

Op 09/04/18
Deel via

Een personal assistant zit er als starter niet in, maar deze apps zijn ook superhandig. En in tegenstelling tot wat Lady Gaga met haar PA overkwam, kunnen de apps jou geen proces aandoen als je miljardair bent geworden.

1. Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Vergeet post-its of notepads. Evernote of Wunderlist  zijn lijstjesapps die op al je toestellen tegelijk werken. Ook handig om interessante webpagina's of foto's mee op te slaan.

2. Businesscardapps

Als starter leer je veel nieuwe mensen kennen. Je moet veel netwerken en tijdens zo'n events verzamel je stapeltjes businesscards. Geen zin om ze allemaal in je smartphone op te laden? Groot gelijk. Met een OCR (optical character recognition) scant een businesscardapp je kaartjes en doet het werk voor jou. Een overzicht voor iOS en Android vind je hier (in het Engels).

3. Laat anderen voor jou lezen

Je moet bijblijven maar hebt echt niet de tijd om elk nieuw businessboek te lezen. Gelukkig bestaan er apps die je de belangrijkste learnings meegeven van de nieuwste boeken. Ben je ook weer mee. Check out Blinkist of Business Book Summaries.

4. Headspace

Loop je als een kip zonder kop van de ene naar de andere deadline? Er zijn nogal wat ondernemers die een meditatieapp gebruiken om eventjes aan de rat race te ontsnappen.

Bekijk bijvoorbeeld 's Headspace. Een paar minuutjes mediteren per dag en je kan er weer tegenaan! Emma Watson vindt het alvast 'kind of genius'. En wie zijn wij om haar tegen te spreken!

5. Xpenditure

Als het einde van het btw-kwartaal nadert, weet je dat je werk moet maken van die schoendoos vol bonnetjes. Bye-bye, zondagmiddag. Of toch niet, want er zijn ook apps die je betalingen scannen. Gewoon een foto maken en hopla! Ook handig als je in het buitenland bent, trouwens, want Xpenditure zet de munteenheden om in euro's.