Hello bank! biedt gratis wifi

Op 18/08/14
Deel via

In veel luchthavens moet je betalen voor je wifi-verbinding. Maar in Frankrijk lanceerden JCDecaux Airport Paris, Aéroports de Paris en Hello bank! deze zomer een 100% gratis formule in drie luchthavens.

Als je reis je deze zomer naar Parijs heeft gebracht, is het je zeker opgevallen: gratis onbeperkte toegang tot de wifi-netten van de Parijse luchthavens. Dit initiatief loopt sinds 1 juli en het is een primeur voor de Europese hubs.

Marc Campi, directeur van Hello bank! in Frankrijk, legt uit waarom hij meestapt in dit verhaal: “Wij vinden dat een online bank van de nieuwe generatie gebruikers moet helpen om meer mobiel te doen. Wifi op de Parijse luchthavens sponsoren is een onderdeel van die visie. Wij zijn blij dat wij deze dienst kunnen aanbieden.”

Het online sponsorpakket omvat de identificatie van de sponsor op de startpagina en een “pre-roll” video. Het filmpje presenteert de onbeperkte wifi aan de passagiers met enkele tekstballonnen die typisch zijn voor de promotiecampagnes van Hello bank! in Frankrijk. Op de digitale aankondigingsborden (tablet, smartphone, computer, connected device) van de consumenten verschijnen ook contextgebonden boodschappen, afhankelijk van de zone waarin de passagier zich bevindt. Een onthaalscherm introduceert tevens de dienst door gebruik te maken van de handtekening en iconen van Hello bank.

Volledig digitale klanten zijn in Frankrijk nu nog de uitzondering, maar BNP Paribas streeft ernaar om 30% van hen te overtuigen op 10 jaar.