Hello bank! nu ook op je smartwatch

Op 10/10/14
Deel via

Wil een klant van Hello bank! in Frankrijk zijn rekeningsaldo raadplegen? Dan kijkt hij voortaan gewoon even op zijn Android Wear horloge. Echt wat je noemt “de vinger aan de financiële pols houden”.

“Hello watch” is een nieuwe stap in de uitbreiding van de bankdiensten, waar Hello bank! voor bekend staat, naar “wearable” technologie.. In Frankrijk is dit een primeur: de gelukkige bezitters van een Android Wear smartwatch en lid zijn van Hello bank! hebben voortaan toegang tot hun rekening via de “Hello watch” app, beschikbaar in de Google Play Store (op 8/10/14 nog niet in de Amazon App Store).

De “Hello watch” app wordt samen met de mobiele Android-app Hello bank! geïnstalleerd. Daarna kan je simpelweg het saldo van je rekening raadplegen door een paar keer op het scherm te tikken. Riskeren de cijfergegevens op de duur niet om een beetje saai te worden? Helemaal niet: de bank stelt je rekeningstanden grafisch voor, net als een soort weerbericht. En je krijgt niet alleen het saldo, maar ook de laatste verrichtingen en een melding als er een nieuw bericht binnenloopt in de beveiligde inbox.

Met de “Hello watch” app kan je via je smartphone ook van maandag tot zaterdag het Hello team! van Frankrijk bellen of met hen een chatsessie voeren.

Hoe de app werkt, zie je in deze video.

“Hello watch” is niet het eerste initiatief van de groep BNP Paribas op het domein van aangepaste bankdiensten voor slimme horloges en geconnecteerde brillen. Zo vond op 6 mei van dit jaar bij de Turkse bank TEB (een filiaal van de groep BNP Paribas) de lancering plaats van de allereerste mobiele bankapp voor de Galaxy Gear 2 smartwatch van Samsung. “Hello watch” gaat nog een stap verder. Het valt te verwachten dat BNP Paribas nu pas goed op dreef is en er nog meer komt … Wordt vervolgd!