Hello interview - 5 minuten met Loïc Van Impe

Op 10/11/14
Deel via

Koken voor een pop-up, hap je toe ?

Toen ik gecontacteerd werd vond ik het idee meteen top: een innovatief concept, met een vernieuwend idee omtrent koken. Het doel is om goedkope, gezonde en kwaliteitsvolle gerechtjes te maken. Iets trendy, voor jongeren om hen bewust te maken dat je goed kan eten voor enkele euro’s. Daarom zijn alle gerechten van de pop-up menu onder de 4. Dat is ook hoe ik koken zie: je kunt altijd zeer degelijk eten met een klein budget.

Je bent 21. Maar geef toe… soms eet je ook dürüms, mitrailletten en hamburgers, nee ?

Heel soms als ik uitga eet ik dat, maar dat is echt niet mijn ding. Daarna voel ik me altijd slecht. Ik ben tenslotte zo niet opgevoed. Hier hebben we altijd lokale groentjes uit de moestuin gegeten. Mama heeft een traiteurzaak, mijn vader, nonkel en peter zijn ook koks. Van kinds af aan ben ik erin gerold. Ik heb uren aardappelen geschild en de afwas gedaan met de mama. Koken is echt mijn ding. Ik vind het onvoorstelbaar dat sommige jongeren van mijn leeftijd niet eens een kookpot kennen bij manier van spreken !

Je bent student in Audiovisuele kunsten… Heb je je niet vergist van parcours ?

Ja! Niet zoals men zou denken weliswaar. Oorspronkelijk wilde ik geluidstechnicus worden. Ik heb me dan ingeschreven op het Rits met de gedachte dat je dat daar kon worden. Na enkele weken had ik door dat het niet was wat ik dacht dat het zou zijn. Omdat het jaar toch al bezig was, zou ik het toch afwerken. Met veel geluk kreeg ik lessen montage van een gepassioneerde docent waardoor ik echt zin had om dat verder te doen. Ik heb er geen seconde spijt van! Mijn droom is om ooit de twee te kunnen combineren. Bijvoorbeeld documentaires maken over eetculturen en lokale gastronomie. Televisie en de culinaire wereld, dat zou voor mij ideaal zijn.

Indien je een groente was… Een aubergine! Zonder twijfel! Ik vind ze super. Mijn beste herinnering van The Taste was trouwens het ontdekken van de gelakte witte aubergine van Gert (Gert De Mangeleer, driesterrenchef onlangs verkozen tot Beste Europese chef. Één van de 4 juryleden van het programma, ndlr). Het lekkerste dat mijn smaakpapillen ooit tegenkwamen!

Indien je een fruit was… Een citroen. Geel, groen. Eendert welke kleur. Ik gebruik ze graag als kruiding in gerechten.

Indien je een dessert was… Mijn zoete zonde is botercreme. Ik ben niet zo een zoetekauw, maar een frambozentaartje met botercreme en amandelen kan mijn hart wel bekoren ! 

- - - - - - - - - -

Loïc Van Impe (geboren in 1993) heeft twee grote passies : muziek (hij speelt gitaar in een hardrock/punk band genaamd Into Nebraska) en koken. Van kleins af aan in de wondere wereld van het koken. Onder de orders van de mama gaat hij toch een diploma halen in het hoger onderwijs. Momenteel is hij in het laatste jaar op het Rits in Brussel. In 2013 heeft de passie hem weer te pakken en wordt hij finalist in de The Taste op VTM. Hij houdt van de mediterane keuken, vooral de italiaanse. Ook aziatische invloeden in zijn koken. Altijd rekeninghoudend met zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Email @ info@loicvanimpe.be.