Het nieuwe gezicht van de PayPal-app

Op 21/03/16
Deel via

PayPal heeft zijn app opgefrist. Die is nu duidelijker, eenvoudiger en vooral beter gericht op de belangrijkste functie van de website: over de hele planeet geld versturen en ontvangen.

Om in je eigen land of Europa geld over te schrijven is de meest praktische (en gratis!) methode nog altijd … de bankoverschrijving. Maar om dat zonder al te hoge kosten naar alle andere landen ter wereld te doen, is PayPal een vaste waarde.

Op de officiële blog van het bedrijf uit Californië is sprake van een echte herbronning: de app sluit weer aan bij de oorspronkelijke doelstelling van het bedrijf: “om het even wie met een e-mailadres overal ter wereld in staat stellen om online betalingen te versturen en te ontvangen”.

Enkele voorbeelden van deze metamorfose:

• de belangrijkste functies staan ter beschikking op de homepage en ze zijn eenvoudig en intuïtief (overschrijvingen, bronnen, contactpersonen);

• een nieuwe, gepersonaliseerde interface voor overschrijvingen toont de favoriete contacten en het is eenvoudig om nieuwe toe te voegen uit het adressenbestand;

• op de iPhone en de iPad is een vingerafdruksensor al heel gewoon en nu krijgt ook Android zo’n extra beveiligingslaag, op voorwaarde dat je een toestel met Android 6.0 gebruikt;

• mobiel betalen in een verkooppunt is nu veel duidelijker … en dat werd hoog tijd. Momenteel is deze functie buiten Noord-Amerika nog weinig verspreid (Eat24, Yelp).

Maar eigenlijk … legt een video dat allemaal nog veel duidelijker uit!


De metamorfose geldt voorlopig alleen voor de app voor de iPhone/iPad en voor de Android-versie. Bij het schrijven van dit artikel was de nieuwe app nog niet klaar voor Windows 10 en Windows Phone 8.