Hoe betaal je mobiel met de Galaxy S6

Op 27/04/15
Deel via

Eerst was er het nieuws dat Samsung de overname van LoopPay rond had. En nu blijkt dat de Galaxy S6 (Edge) deze maand naar België komt, krijgen we een beter beeld van de plannen van deze constructeur om Apple op het terrein van de “tap and play”.

Je kon het hier eind februari al lezen: Samsung heeft LoopPay overgenomen. Het is de ideale oplossing om Apple het hoofd te bieden, want ze is technisch compatibel met 90% van de handelszaken in de Verenigde Staten (van de rest van de wereld is nog geen sprake). Je kan er mobiel mee betalen en je klantenkaarten beheren.

Op het Mobile World Congress in Barcelona, begin maart, bevestigde Samsung dat de Galaxy S6 eraankomt (zowel de klassieke als de Edge-versie). Net zoals bij Apple Pay komt er deze zomer een software-update en vanaf dan kan je betalen met de nieuwe smartphone. Meer bepaald de biometrische sensor van de Galaxy S6 zorgt daarvoor. Tiens, ook zoals op de iPhone. De authenticatie verloopt versleuteld, zodat op het toestel geen gevoelige gegevens worden bewaard. En ze worden evenmin gedeeld met Samsung. Apple en Samsung spelen dus dezelfde troef uit: in plaats van gegevens te vergaren zoals Google, verleiden ze je met de belofte je persoonsgegevens te respecteren.

Samsung Pay zou in de loop van de zomer van 2015 in de Verenigde Staten beschikbaar zijn voor al wie een VISA/Mastercard-account heeft bij een bank die deelneemt aan het Samsung Pay-programma (de meeste banken doen dat). Handelaars hoeven voor Samsung Pay geen extra hardware aan te schaffen. Visa is trouwens een partner bij deze lancering. In een persbericht verklaart de kaartenuitgever dat “de nieuwe Samsung Galaxy S6 voorzien is van de technologieën NFC (near field communication) en MST (magnetic secure transmission) om draadloos betaalinformatie te verzenden naar de magneetstrookterminal van de handelaar.”