Huawei en mobiel betalen. Waarom?

Op 25/07/14
Deel via

Meer en meer fabrikanten van smartphones ontwikkelen oplossingen voor mobiel betalen. Nu ook Huawei. Hoe pakken ze het aan?

Huawei wint aan bekendheid in België. Deze democratische smartphones draaien op Android. Het merk is ook actief in andere domeinen. Denk maar aan de 5G-projecten voor Europa tegen 2020 in het kader van Horizon-programma van de Europese Unie. Een naadloze overgang naar mobiel betalen...

Op de beurs van Nice begin juni beloofde het Chinese bedrijf een reeks nieuwigheden in zijn Mobile Money-strategie .Vodafone sloot MM al in 2012 in de armen. Het is een virtuele en mobiele portemonnee die compatibel is met alle telefoontypes.

De voorbije maanden deed Huawei diepgaand onderzoek naar een opener ecosysteem voor mobiel geldbeheer. Het kwam op de proppen met drie verschillende maar complementaire oplossingen:

1. Mobiele bank. In landen waar je weinig bankkantoren aantreft, wil Huawei tools aanbieden om mobiel geld over te schrijven.

2. Mobiel betalen. Via een open betaalplatform dat compatibel is met heel wat banken, maar ook terminals. Favoriete technologie: NFC (zit in de meeste smartphones behalve in de iPhone).

3. Mobiele shops. Huawei wil een mobiele elektronisch handelsplatform ontwikkelen met productcatalogi, koopgidsen, promotie van producten en reclamediensten.

Beginnen alle spelers initiatieven te nemen in die richting, dan móét er wel veel groei zitten in deze markt. Uit alle onderzoeken blijkt dat er tegen 2016 448 miljoen mensen mobiel zullen betalen. Dat vertegenwoordigt een transactievolume van meer dan 455 miljard euro. Door in te zetten op 5G en mobiel betalen, heeft het Chinese merk dus een mooie toekomst in het verschiet...