“I would like to pay with Google”

Op 06/04/16
Deel via

In sommige ketens in Californië volstaat die toverformule vanaf nu om je aankoop te betalen! Wij testten het systeem en brengen verslag uit.

Wij hadden het hier al in juli 2015 over “Hands Free”, de handenvrije betaalservice van Google. Die werkt nu eindelijk in een beperkt aantal zaken in Californië (McDonald's en Papa John Pizzas).

Hoe betaal je ermee? Om te beginnen laat je je telefoon, cash, slimme horloge of bankkaart rustig in je zak zitten. Je hoeft evenmin een pincode in te voeren. Je spreekt gewoon de toverformule “I would like to pay with Google” uit (met je beste Engels accent) en de betaalterminal dialogeert rechtstreeks met de Handsfree-app, die op je telefoon staat, om de transactie te valideren.Wij konden er niet aan weerstaan om “Hands Free” uit te proberen. Onze bestelling was een Big Mac in Market Street in San Francisco. Zodra wij de zin “I would like to pay with Google” hebben uitgesproken, vraagt de kassier onze initialen. Hij legt uit dat hij ook de foto moet controleren die bij de Google Wallet-account hoort. Onze identiteit klopt, onze telefoon trilt en verstuurt een melding. En klaar: het bedrag verdwijnt van onze Wallet-rekening.

Het is een vreemde gewaarwording: je hebt helemaal niet de indruk dat je de handelaar hebt betaald. Je hebt immers niets anders gedaan dan een zinnetje uitspreken en je foto laten controleren. En eigenlijk is het nog waar ook dat we niets betaald hebben, want de transactie valt binnen de 5 $ krediet die je krijgt als je een Hands-free account van Google opent.

In tegenstelling tot Android Pay functioneert de app zowel op Android als op de iPhone. Het enige wat je nodig hebt, is een Google Wallet-account. Het systeem werd geïntroduceerd in San Francisco en dan uitgebreid tot Silicon Valley. Binnenkort is Los Angeles aan de beurt, waar veel gebruikers het bericht kregen dat er een proef loopt.