Instagram, nieuw eldorado voor banken?

Op 22/06/15
Deel via

De uitdrukking klopt alvast voor de Australische bank ANZ. Waarom lijkt Instagram momenteel aantrekkelijker voor banken dan Facebook en Twitter? Door de prentjes, natuurlijk!

Zonder veel ophef besteedt ANZ momenteel een derde van zijn marketingbudget in Australië aan digitale communicatie: onderzoek, publicatie van banners en sociale media. En de bank zegt zelf dat haar recept om succes te boeken op de sociale media vrij eenvoudig is. Je moet een bepaald platform volledig “in de vingers hebben” vóór je je op andere terreinen waagt.

Toch is Instagram niet de eerste online service waarop de bank actief is. Ze probeerde eerst al haar geluk op Facebook en Twitter. Carolyn Bendall, Head of Marketing van de groep, geeft meer uitleg op Clickz: toen ANZ Bank op andere netwerken foto’s publiceerde, merkten we dat de belangstelling van de surfers pijlsnel steeg. Het was dan nog maar een kleine stap om actief te worden op een netwerk waarop mensen foto’s delen.

Toch duurde het nog tot 2014 vóór de instelling haar Instagram-account opende, ter gelegenheid van haar steun aan de “Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras”, te vergelijken met onze Pride.be (waaraan Hello bank! in mei deelnam). Het kleurrijke en visuele aspect van dit carnaval gaf daarbij de doorslag.

Sinds januari van dit jaar is ANZ de eerste Australische bank die het reclameplatform van Instagram testte voor een liefdadigheidsoperatie (#rallyforgood) in het kader van de Australian Open. Tenniskampioen Novak Djokovic werd ingeschakeld, omdat hij niet minder dan 4 miljoen volgers op Twitter heeft en meer dan 700.000 op Instagram.

Het is duidelijk dat ANZ Bank dankzij Instagram vooral de kans krijgt om jongvolwassenen aan te spreken: “Dat is inderdaad onze doelstelling. Wij willen relevant zijn voor deze doelgroep. En Instagram is daarvoor de ideale plek”, besluit Carolyn Bendall.