Insurance Online Store op Facebook

Op 27/05/13
Deel via

Vier soorten verzekeringen en 12 producten: dat biedt Malayan Insurance aan op Facebook. Inschrijven en betalen kan ook op het sociale netwerk. Een primeur! Filippijns marktleider in verzekeringen niet-leven, Malayan Insurance, is zopas gestart met zijn eerste ‘verzekeringswinkel’ op een sociaal netwerk: Malayan Online. Uiteraard viel de keuze op Facebook. Sinds de oprichting in november 2012 wist de pagina al iets meer dan 15.000 ‘likes’ te verzamelen. Aanvankelijk telde het aanbod slechts twee producten (iTravel en Total One Protection), vandaag zijn dat er al meer dan tien.

Volgens de verzekeringsmaatschappij is Facebook het meest efficiënte kanaal om een maximaal aantal klanten te vergaren, om het even waar en wanneer, en om de toegang tot haar producten niet-leven te vergemakkelijken en ze te promoten. Het bericht over de lancering van de online store geeft het aan:  “Just one “like” and a few clicks are all it takes to be insured by Malayan Insurance via its Facebook store.”

Momenteel kun je vier soorten verzekeringen en 12 producten kopen op Facebook: iTravel dat tien specifieke reisverzekeringsproducten omvat; Total One Protection en zijn twee individuele verzekeringsproducten bij ongevallen; I4U, drie cadeaubonnen om vrienden een jaar gratis een verzekering te schenken (een eerder atypisch product!); Home Shield, een brandverzekering.

Inschrijven is kinderspel. Kies een product, vul het (beknopte) formulier in en voeg alles toe aan je boodschappenmandje voor je je aank(o)p(en) betaalt. Betalen kan met een twintigtal verschillende kredietkaarten, via PayPal, BancNet ATM (debet) of Globe GCASH (mobiele portefeuille). Kijk! En dat in alle veiligheid volgens Malayan Insurance.

Om het succes van dit initiatief te peilen, is het nog wat vroeg. Maar we zijn wel benieuwd om te zien welke impact de app heeft op de verkoop en op de naamsbekendheid van het bedrijf. Sommige aspecten van de toepassing moeten zeker nog gefinetuned worden, maar aan de virale verspreiding lijkt ze niet gedacht te hebben. Delen kun je voorlopig nog niet, al zou het toch zinvol zijn om de commentaren te integreren van klanten die voor deze inschrijvingsformule kiezen. Kwestie van de verkoop een beetje te stimuleren