iWish, de sociale wens van ICICI Bank

Op 24/06/13
Deel via

Welke wens zou jij met je spaargeld realiseren? Dat is de vraag die op de lippen brandt van iWish, de spaarrekening waarmee de Indiase bank ICICI enkele maanden terug uitpakte op Facebook. Facebook is meer dan een communicatiekanaal. Je kunt er ook originele bankapps op draaien. Het bewijs daarvan is iWish, een op het eerste gezicht banale spaarrekening waaraan de Indiase bank een echte sociale touch gaf.

Hoe werkt iWish? Je bepaalt eerst je wens op het platform: de auto van je dromen kopen, een nieuwe smartphone, een reis naar de andere kant van de wereld... Daarna leg je de som vast die je wilt sparen, hoe lang je spaart en de periodiciteit van de stortingen en het bedrag. Niets belet je trouwens om een maand ‘over te slaan’. Er staan geen boetes op. De volgende keer moet je wel iets meer betalen, wil je je spaardoel op termijn bereiken. De minimale looptijd is 6 maanden. En je kunt ook verschillende wensen formuleren. Maar iWish innoveert pas echt omdat klanten de stand van zaken van hun project(en) kunnen delen op Facebook. Zo kun je een nieuwe wens aankondigen, je bijdragen meedelen, kiezen met wie je die informatie deelt, enz. Alles kun je instellen. Het onderliggende idee: doelstellingen delen met je vrienden en/of familie zou een belangrijke succesbepalende factor zijn.

Dit soort info delen kan natuurlijk ook beschouwd worden als een min of meer expliciete hint voor vrienden en familie om een financiële bijdrage te leveren tot je project. En uiteraard biedt ICICI ook die mogelijkheid aan. Via een geïntegreerde link naar het bericht van de spaarder over de stand van zaken van zijn project, krijg je toegang tot een pagina waar je een financiële bijdrage kunt leveren. Of je ICICI-klant bent, maakt niet uit.

iWish is voor ICICI duidelijk een manier om het engagement van de klant aan te wakkeren. Door een service aan te bieden die hen helpt bij het vervullen van hun dromen. Een uitstekend middel om het imago van de bank een boost te geven, meer bepaald bij jongeren, wat duidelijk de doelgroep is van iWish.

Meer info.