Je aandelenkoersen op Oculus Rift

Op 11/01/15
Deel via

De virtual reality-bril met totaalervaring Oculus Rift begint in het vizier te komen van de financiële instellingen. Zo zette Fidelity “StockCity for Oculus Rift” online, een nieuwe app om de evolutie van je aandelenportefeuille in augmented reality te volgen.

Voor wie het toestel nog niet zou kennen: Oculus Rift is een virtual reality-bril die eind november in de pop-up store van Hello bank! in Brussel werd voorgesteld. Diverse sensoren in de headset detecteren de hoofdbewegingen van de gebruiker en met die informatie wordt het beeld in real time aangepast, zodat je de indruk krijgt dat je helemaal in de virtuele wereld bent ondergedompeld. Het toestel was oorspronkelijk voor gamers bedoeld, maar ondertussen worden volop nieuwe toepassingen bedacht.

Een van de laatste in de rij is de bank Fidelity in de Verenigde Staten. Ze ontwikkelde een toepassing om je beleggingsportefeuille op te volgen.

De toepassing “StockCity for Oculus Rift” houdt zowat het midden tussen Simcity en Google Earth. Ze stelt je aandelenportefeuille voor als een stad waarin je kan rondwandelen. De hoogte van een gebouw staat voor het koersverloop en de oppervlakte voor het verhandelde volume. Gebouwen die in een wijkje samen staan, stellen een economische sector voor. Het weerbericht geeft van dag tot dag een samenvatting van de trend van je portefeuille. De gebruiker loopt door de straten om een duidelijker beeld van zijn beleggingen te krijgen dan met gewone grafieken.

Dit filmpje geeft een goed beeld van deze nieuwe manier om je aandelen op te volgen!