Je bank geeft advies via sms

Op 25/04/15
Deel via

Bedrijven die hun klanten service verlenen via Facebook of Twitter zijn niets nieuws. Maar ook in de meest eenvoudige technologieën schuilen nog kansen. Maak kennis met de bankadviseur via sms.

Vroeger belde je gewoon met je contactpersoon bij de bank. Dan begonnen we online te chatten. Sommige banken begonnen met videoconferenties. Snel daarop werden Twitter en Facebook een must. Eigenlijk hebben we alles al geprobeerd, behalve … doodgewoon sms’en. Nu brengt TD Bank een dergelijk project in Canada in de praktijk.

In 2011 was TD al een pionier van de klantenrelaties. De instelling was 7 dagen per week en 17 uur per dag actief op Twitter en Facebook. Deze contactmogelijkheden werden ondergebracht in het Social Media-aanbod van de groep.

Sms’en hebben één nadeel: het aantal karakters is beperkt. Het is dus vooral de bedoeling om eenvoudige vragen te stellen: waar vind ik in de buurt een kantoor of geldautomaat, hoe werkt een bepaalde applicatie of product. Als het systeem je vraag niet automatisch kan beantwoorden, belt de bank je om het gesprek voort te zetten.

Je hebt hiervoor geen app nodig en je moet je niet registreren. Je stuurt gewoon je vraag naar een verkort nummer van de dienst TDHelp. Je krijgt onmiddellijk antwoord (tijdens de openingsuren van de bank, die zoals reeds gezegd vrij ruim zijn).

Waarom sms’en? Omdat dit een eenvoudig communicatiemiddel voor een heel ruim publiek is. Je hoeft niet eens een smartphone te hebben. Of een internetverbinding