Je bank zit in je horloge

Op 23/10/13
Deel via

Horloges worden intelligent en connecteren met onze smartphone, maar waarom precies? Om te weten hoe laat het is natuurlijk, maar ook om na te gaan wie ons opbelt, recentste tweets te bekijken, sms’jes te lezen, het weerbericht te checken,  en binnenkort zelfs onze bankrekening na te kijken en te betalen.

We waren zo naïef te geloven dat onze mobiele telefoons komaf zouden maken met het stijlvolle sieraad date en horloge toch is. Niets is minder waar! Horloges zijn goed op weg om een onmisbaar accessoire te worden voor smartphones. Een accessoire dat uitgerust is met een intelligentie die banken en financiële sites stilaan beginnen in te palmen.

De eerste bank die de dans opende was StockTwits, de Twitter van de financiële wereld. Enkele weken terug ontwikkelde de site een widget voor de MetaWatch zodat je op het schermpje van het horloge de meest trendy beurswaarden van de sociale netwerken kunt verspreiden.

Omdat de wijzerplaat van de ‘smart watches’ niet echt groot is, moet je erg beknopte info  verspreiden. Alle diensten kun je niet weergeven. Maar banken kunnen bezitters van een intelligent horloge wel perfect de mogelijkheid bieden via dit ‘device’ het saldo van hun rekening en  uitgaven met hun kredietkaart  te raadplegen of alerts te ontvangen.

Die weg sloeg de Australische bank St George in. Momenteel zijn de mogelijke oplossingen wel nog prototypes. Bedoeling is de juiste info op het juiste moment en in de juiste context verschaffen. Een van de beoogde diensten met de smart watches is het raadplegen van het saldo van de hoofdrekening. Later zou de app in real time een overzicht kunnen geven van de financiële toestand, uitgaven voorspellen en zo de klant vertellen of hij deze of gene uitgave kan doen.

St George plant ook om de intelligente horloges om te vormen tot een betaalmiddel dat op Bleutooth gebaseerd is in plaats van op NFC.

Na de Google Glass vormen deze intelligente horloges voor banken een nieuwe uitdaging op het gebied van ontwikkeling en aanpassing.

Meer weten over de aanpak van de bank St George