Je smartphone, je bank en … de liefde

Op 23/09/15
Deel via

Volgens een Amerikaanse studie is de online bank heel geschikt om té avontuurlijk aangelegde partners te betrappen. Het rapport is ook op andere domeinen verhelderend …

Deze studie van Bank of America hebben wij met veel genoegen doorbladerd, want er zit hier en daar een pikant kantje aan. Zo leren wij dat 13% onder ons toegeeft af en toe een blik op de rekeningen van de partner te werpen om na te gaan of bepaalde uitgaven niet op ontrouw zouden kunnen wijzen. Mannen zouden trouwens meer gluren dan vrouwen.

De studie is natuurlijk ruimer van opzet en onderzoekt ons gedrag met onze smartphone. Enkele bevindingen:

- Bioscopen zijn veruit de meest ergerlijke plek om je smartphone te raadplegen, gevolgd door kerken en restaurants; -
 71% slaapt met of naast zijn telefoon. Bij jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar zou in 34% van de gevallen de telefoon op het bed liggen als ze slapen.
- 25% is al eens in slaap gevallen met de telefoon in de hand.
- 44% geeft toe dat ze nooit een dag doorbrengen zonder telefoon.

Bijzonder veelzeggend vonden wij de cijfers over onze eerste reflex als we wakker worden. Naar onze smartphone grijpen is in 35% van de gevallen het eerste wat in ons opkomt, gevolgd door koffie drinken (17%), tanden poetsen (13%) en onze partner goeiemorgen wensen (10%). De eer is gered: onze alter ego scoort beter dan de afstandsbediening van de tv of onze kleren aantrekken.

Nog een vraag die ons bezighoudt: hoeveel keer per dag bekijken wij onze telefoon? Ben je jonger dan 25, dan luidt het antwoord gewoon … de hele tijd (54%). En nog eens 36% doet dat één keer per uur. Bij de wat oudere volwassenen dalen die resultaten tot respectievelijk 36% en 21%. Er zijn zelfs mensen die hun telefoon alleen raadplegen als ze opstaan of slapen gaan: 4% bij wie ouder dan 25 is en … 0% bij de jongeren.

Mag de mobiele bank zich ook in veel belangstelling verheugen? Verscheidene keren per dag scoort 7%, één keer per dag 13% en 42% bekijkt zijn rekeningen verscheidene keren per week.

 Lees hier alle resultaten.