Je telefoon als financieel expert

Op 23/11/14
Deel via

Deskundig financieel advies van je smartphone, een gek idee? Misschien niet. Hij kan je in elk geval beschermen tegen onaangename verrassingen. Kijk maar naar de 3 apps waar de Amerikanen dol op zijn: Mint, SavedPlus en Expensify.

1. Expensify

Beroepskosten en persoonlijke uitgaven uit elkaar houden, het is niet altijd makkelijk. Maar wel als je Expensify gebruikt. Je koppelt de app aan je bankkaart en vervolgens houdt hij je uitgaven bij en stelt zelfs reçu’s op voor je boekhouding. Als je een factuur of bonnetje op papier ontvangt, scan je het in met je smartphone. In de gratis versie kan je 10 scans per maand maken. De app is beschikbaar voor iPhone, Android, BlackBerry en Windows Phone.

2. SavedPlus

Wij willen allemaal wel regelmatig geld opzijzetten, maar vaak komt het er niet van. SavedPlus helpt je door rechtstreeks je spaarrekening te bevoorraden vanuit je rekeningen en kaarten. Je verbindt de app met je krediet- of debetkaart en vervolgens zie je hoe je spaarrekening vanzelf langzaam maar zeker aangroeit. Jij bepaalt natuurlijk het bedrag dat je wil sparen, bijvoorbeeld 5% op elke uitgave. Dus als je 20 euro besteedt, spaar je 1 euro. Voor iPhone en Android.

3. Mint

Deze app analyseert je uitgaven en stelt een budget en rapporten op. Met Mint stel je jezelf doelen voor een specifieke uitgave of toekomstige betalingen. Je ontvangt de resultaten in real time. Volgens Wired, CNET en Digital Trends is dit een van de beste apps in dit genre. De reden daarvoor is misschien het feit dat dit een van de beste gratis apps voor iOs en Android met zoveel functies is. De app in gebruik nemen gaat heel eenvoudig en snel. Een bankrekening toevoegen duurt niet langer dan twee minuten.

Bron: Huffington Post