Ken je dat ik-interview-toch-wie-ik-wil gevoel?

Door John van de Pol, Op 18/02/15
Deel via

Word onze Hello reporter voor Het Grootste Licht begeleid door een echte journalist van De Standaard.

De Standaard en Hello bank! gaan samen op zoek naar Het Grootste Licht. We gaan niet alleen op zoek naar de volgende Mr. or Ms. Mega Brain, maar ook naar het grootste reportertalent van morgen. Breng jij straks live verslag uit van de live rondes en de finale van de 2e editie van Het Grootste Licht van De Standaard?

Wil jij graag live verslag doen? Dan zijn we op zoek naar jou!
Ben jij student journalistiek, communicatie of gewoon iemand met aangeboren reporterstalent? Eentje met een vlotte pen in de ene en een fototoestel in de andere hand? Wil je bovendien wat ervaring opdoen? De term ‘Reporter bij Het Grootste Licht van De Standaard’ staat ook knap op je CV. Mooi meegenomen, niet? 

Wat verwachten we van je?
Onder begeleiding van een journalist van De Standaard en een social media adept breng jij, vanop de eerste rij, live verslag uit van alle live rondes en de grote finale van Het Grootste Licht. Je beheerst daarom uiteraard meer dan voldoende het Nederlands, je kunt vlot schrijven en bent niet bang om te interviewen! Je bent nieuwsgierig, creatief en spontaan en je houdt van het maken van foto’s. Hou alvast deze data vrij:

  • Do 12/03: Hasselt, PXL (avond)
  • Ma 16/03: Antwerpen, Theater Elckerlyck (avond)
  • Woe 18/03: Gent, Bijloke (avond)
  • Ma 23/03: Leuven, Het Depot (avond)
  • Woe 25/03: Brussel, Ancienne Belgique (avond)
  • Zat 28/03 : FINALE, geheime locatie (ganse dag)

Wat krijg je?
We bieden je een persoonlijke perspas waarmee je tijdens de voorrondes overal geraakt waar een live reporter moet geraken. Exclusief en ongecensureerd! Een journalist van De Standaard (Ingeborg Deleye – journaliste De Standaard Magazine) leert je de kneepjes van het vak, stuurt bij waar nodig en zorgt samen met jou voor een journalistiek hoogwaardig resultaat. Daarnaast krijg je ook de vakkundige hulp van een social media expert. Je werk wordt gepubliceerd via social media en op de websites van Het Grootste Licht, De Standaard en Hello bank!. En ben je echt steengoed? Dan verschijnt het misschien wel in de krant! The real deal dus. 

I’m game! Hoe doe ik mee?
Heel simpel! Laat ons weten waarom jij dé reporter bent die we zoeken (maximaal 100 woorden) en herschrijf het straf voorbeeldartikel: een eenvoudig Belga-bericht over Pukkelpop maximaal 300 woorden). Plaats jouw journalistiek talent voldoende in de kijker! Vergeet niet om ook een recente pasfoto en je CV toe te voegen. Een jury van De Standaard en Hello bank! kiest uit alle inzendingen, op 6 maart, een winnaar op basis van taalvaardigheid, originaliteit en creativiteit.

Ben jij de reporter die we zoeken? Stuur dan vóór 4 maart een mail naar sayhello@hellobank.be.

Veel succes!

Algemene voorwaarden