Met dit technologische sieraad betaal je niet alleen, maar deel je in geval van nood ook informatie met anderen. Kerv is vanaf volgende herfst bij ons verkrijgbaar, maar wij laten je nu al kennismaken met de ring.
Het project werd op 25 september via Kickstarter gelanceerd als een crowdfundingcampagne … die veel succes oogstte. Bij de lancering in april 2016 zou de ring gemakkelijk verkrijgbaar moeten zijn in alle landen die NFC-betalingen aanvaarden.
Waar zal je hem voor kunnen gebruiken? Schuif de ring aan je vinger, hou hem voor een betaalterminal en je betaalt onmiddellijk en contactloos bedragen van 50 euro of minder. Je hebt dus geen kaart, pincode of geconnecteerde smartphone meer nodig. In tegenstelling tot veel andere toestelletjes moet de Kerv-ring niet worden opgeladen of met een smartphone verbonden om te functioneren.
De (waterdichte!) ring is beschikbaar in zwart of wit. Hij is voorzien van een omhulsel in zirkoniumkeramiek, een materiaal dat je normaal alleen aantreft in kernreactoren of ruimtetuigen en bij tandchirurgie. Waarom het hier gebruikt werd? Omdat het licht, hypoallergeen en uiterst goed tegen krassen bestand is.
Bovendien doe je met de Kerv-ring meer dan betalen in een verkooppunt. Hij biedt ook toegang tot het openbaar vervoer in Londen. Of je deelt er medische informatie, noodsignalen of je contactgegevens mee door de ring tegen een telefoon met NFC-technologie te houden.
De oprichter van Kerv, Philip Campbell, koestert grote ambities. Hij stelt vast dat “betaaltoestelletjes die je draagt ofwel afschuwelijk duur, ofwel echt lelijk zijn. Maar het grootste probleem is dat je ze allemaal rond je pols moet dragen. Dat verplicht je om je pols met een onnatuurlijke en vreemde beweging tegen de contactloze terminal te houden.” De Kerv wil dus ook de ergonomie een beetje opkrikken.