Klaar voor het najaar? Ontdek 4 onmisbare apps voor je tablet

Op 23/08/16
Deel via

In de herfst van 2016 komt er een vloedgolf aan apps voor je iPad, Android- of Windows 10-tablet op je af. De 4 die wij selecteerden zal je al snel niet meer kunnen missen.

1. “Explain Everything” zet alles op een rijtje

Rond deze app, die oorspronkelijk voor leerkrachten was bedoeld, is een volwaardige community gegroeid. Je maakt er interactieve “whiteboards” mee op een groot aantal domeinen (inclusief wiskunde) om te presenteren tijdens vergaderingen en vervolgens met anderen te delen. Elke dag ontwikkelt de community nieuwe schema’s die ideaal zijn om cursussen te structureren of leerstof te herhalen. Deze app wordt al snel onmisbaar voor wie werkt of studeert. Voor iPad, Windows 10 en Android

2. Welkom in de “Khan Academy”

Wil je alles weten over heel veel dingen? In de Khan Academy komen mensen van elke leeftijd en elk profiel aan hun trekken: chemie, biologie, algebra, talen, economie, geschiedenis. Hoewel dit een heel lichte app is, geeft hij je toegang tot meer dan 10.000 verklarende filmpjes over de meest diverse onderwerpen! Zo word je dus een genie … Voor iPad, Windows 10 en Android

3. Ontwikkel je talenknobbel met “Duolingo”

Ideaal voor onderweg of tijdens een break: leer gratis een nieuwe taal (zonder reclame!) of poets je wat bestofte talenkennis op met deze app. Je oefent en leert spelenderwijs en klimt vlot naar een hoger niveau. Wil je samen met vrienden een bepaalde taal leren, dan kun je elkaar uitdagen. Voor iPad, Android en Windows 10.

4. Vind gemakkelijk een job met “Stujobs”

Zoals je al uitvoerig kon lezen in een vorige post lanceerde de portal Student.be onlangs een nieuwe app voor smartphone en tablet om je te helpen even gemakkelijk een job te vinden als een date op Tinder! Je maakt een profiel aan, vult in waar en wanneer je bereid bent om te werken en de werkgevers komen rechtstreeks bij jou aankloppen. Voor iPad en Android. Gebruik je een toestel met Windows 10? Ga dan naar de rubriek “Studentenjobs” op de website student.be.