Koop je iTunes tegoed … in de bank

Op 12/10/14
Deel via

De Zwitserse bank PostFinance biedt deze dienst sinds deze zomer aan. Muziekfans kopen hun iTunes credits voortaan via de app van de bank of aan een geldautomaat.

Sinds 1 juli biedt het Zwitserse PostFinance nieuwe mogelijkheden voor de distributie van digitale producten. Klanten van de bank kopen hun iTunes-tegoed niet alleen via de bankapp, maar ook aan een van de 1.000 Postomats die Zwitserland rijk is. Ze hebben dus geen kredietkaart meer nodig om muziek, apps of films te kopen.

Echt nieuw is deze samenwerking met Apple niet. Sinds april 2013 biedt PostFinance zijn klanten al de mogelijkheid om hun iTunes-tegoed rechtstreeks via de mobiele “PostFinance App” voor iPhone en Android aan te kopen. iTunes is trouwens niet de enige partner: Nintendo, Xbox en PlayStation zijn andere namen die klinken als een klok. De bank breidt deze distributiemogelijkheid nu gewoon uit.

Wat heb je nodig? Je moet een postrekening en een iTunes-account hebben. In de app of aan een automaat klik je vervolgens op “kopen en laden” en dan op “tegoed aankopen”. Ofwel kies je een vast bedrag (tussen 30 en 100 Zwitserse frank, of ongeveer 25 tot 80 euro), ofwel voer je zelf een bedrag in. Dat gaat dan meteen van je bankrekening af. Net zoals wanneer je beltegoed voor je mobiele telefoon zou herladen, krijg je een code op je ontvangstbewijs en met die code kan je terecht op de iTunes Store … van Zwitserland.

De postbank innoveert al een hele tijd op dit gebied. Klanten kunnen sinds eind 2010 de paysafecard kopen via sms of via de PostFinance App en vervolgens zonder kredietkaart of bankrekening digitale producten betalen. In 2011 was PostFinance in Zwitserland ook een pionier met de lancering van “Scan & Pay” op smartphones. Wie had ooit gedacht dat je je iTunes-account zou kunnen herlanden in een post- of bankkantoor?