Krediet tegen elke prijs?

Op 17/08/15
Deel via

Een start-up uit Californië ontwikkelde een oplossing voor particulieren die problemen ondervinden om een lening af te sluiten. Maar voor een Europeaan lijken de voorwaarden ondoenbaar …

ZestFinance werd opgericht in 2009 als specialist in financiële producten. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het Basix lanceert, een programma om online leningen toe te kennen aan mensen met een eerder bedenkelijke kredietscore.

Kredietscore? Inderdaad, in veel Angelsaksische landen en meer bepaald in de Verenigde Staten weerspiegelt de kredietscore je kredietwaardigheid. Je financieel profiel wordt door de financiële instellingen gebruikt om na te gaan of je tijdig je facturen betaalt en je schulden aflost. Je kan dus maar beter een zo goed mogelijke score halen om zo weinig mogelijk interesten te betalen.

Hoe werkt Basix?

1. Je kiest het bedrag dat je wil ontlenen op de officiële website.
2. Je duidt ook aan op welke termijn je wil terugbetalen.
3. Je dient je dossier online in en ontvangt al enkele minuten later de beslissing.
4. Het geld staat de volgende dag op je bankrekening.

Het bedrijf zelf bevindt zich in Californië, maar het is momenteel nog maar in zes staten actief: Delaware, Missouri, Idaho, Zuid-Dakota, Texas en Utah. Klanten kunnen een bedrag tussen 3.000 en 5.000 dollar ontlenen. De leningen lopen over drie jaar en de interestvoet bedraagt … 26 tot 36% per jaar! Dat zijn natuurlijk hoge percentages, maar je moet er wat voor over hebben als je wil dat ZestFinance positief over je bericht aan de “agency’s” die je kredietscore opstellen. Sommige Amerikanen vinden het interessant om op die manier iets te doen aan hun financiële gezondheid en de waanzinnige interestvoeten in de ogen van een Europeaan nemen ze er dan maar bij.