Likes leiden tot nieuwe producten

Op 01/04/15
Deel via

Hoe maak je je sympathiek bij je klanten? Door ze nieuwe producten en diensten voor te stellen op basis van dingen die ze “liken” op sociale netwerken. Citibank in India probeert deze formule uit.

Volgens de India Times creëert het lokale filiaal van Citi momenteel een online service die klanten het woord geeft. Zij kunnen hun persoonlijke ervaringen met de bank met elkaar delen en zelfs nieuwe functies of apps voorstellen. Omgekeerd belooft Citi dat ze de klanten producten en diensten zal aanbieden waar ze belangstelling voor hebben, afgaande op hun likes op de sociale netwerken.

Citibank wil natuurlijk alles uit de sociale media halen om de band van de klanten met de bank, haar producten en diensten te versterken. Op elk niveau. De kapitaalkrachtige klanten van Citi Prestige kunnen voortaan bijvoorbeeld over golf discussiëren, terwijl de kredietkaart van Citi bijzondere voordelen biedt voor deze sport.

Via dit kanaal zouden de fans van Citibank ook contact kunnen opnemen met lokale experts, op elk domein, bijvoorbeeld voor hun financiële investeringen.

Tenslotte komt het er voor Citi in de eerste plaats op aan om dichter bij zijn Indische klanten te staan. De machtige Amerikaanse bank kan er nauwelijks opboksen tegen de lokale spelers: ze heeft 44 bankkantoren op het immense grondgebied, te vergelijken met de … 2.200 van bijvoorbeeld de bank HDFC.