Little Bits: Lego voor muzikanten

Op 11/05/16
Deel via

Altijd al een synthesizer, turntables of een guitaar gewild? Die dingen komen met een prijskaartje, maar je kan er ook gewoon zelf eentje bouwen dankzij de Synth Kit van Little Bits.

Korg. Waar denk je aan als je dat hoort? Als je de brand niet kent, zou het het de nieuwste model van een drone kunnen zijn. Als je er wel al van gehoord hebt, weet je dat zij al sinds de jaren 60 elektronische muziekinstrumenten en apparatuur produceren, en vooral bekend zijn voor hun synthesizers.

Je associeert hen zeker niet met een doos vol magneetjes waarmee je instrumenten kan nabouwen en muziek maken. Dat is net wat Little Bits doet.  Korg werkte namelijk samen met deze Amerikaanse startup, om de Synth Kit te ontwikkelen. De doos bestaat uit allerlei modules die je net als lego in elkaar steekt en waarmee je zelf je eigen insturmenten bouwt. Ontketen je inner rockstar DJ producer talent op een gemakkelijke, betaalbare manier. Elk onderdeel heeft een kleurcode, voor de 'dummies' onder ons, en de meer avontuurlijke genieën kunnen er gewoon op los experimenteren.   


Altijd al willen scratchen als DJ Q-Bert en Mix Master Mike? Met de Synth Kit kan je op heel wat verschillende manieren je eigen spin table ineen steken.  Voor de rockers is er de keytar, die je in verschillende varianten met stijgende moeilijkheidsgraad kan maken, afhankelijk van het soort materialen die je wil gebruiken. Er zit zelfs een speaker in verwerkt, en je kan het geheel ook nog eens op een externe speaker aansluiten voor extra volume. Move over Keith Richards!  

De Synth Kit werd gelanceerd in 2013 en heeft sindsdien al wat upgrades gekregen. Er zijn ondertussen Pro Pack beschikbaar, die het mogelijk maken om alles wat je met je Synth Kit doet, op te nemen. De mogelijkheden zijn legio en helemaal afhankelijk van je eigen creativiteit.

LittleBits-ProStation

Hoewel het vereenvoudigen van iets waar velen jaren over doen om een skill te beheersen, is deze kit wel uniek. Misschien belanden deze projectjes al snel in een hoekje, maar het kan heel nuttig zijn als educatieve tool en een manier om op een eenvoudige manier kennis te maken soundproductie.  

Het kleinste kind en je opa worden er allebei gegarandeerd blij van.  Interessant detail om nog te vermelden, de uitvinder en maker van Little Bits is een vrouw. Kwestie van clichés te ontkrachten dat alleen jongens geeks kunnen zijn. En gek van coole modulair speelgoed.