Live Session: Caballero & JeanJass present "Double Hélice"

Op 27/04/16
Deel via

Hip-hop vibes uit Brussel en Charleroi ontmoeten elkaar in deze indrukwekkende en exclusieve live session voor Hello play!

“We spelen om te winnen” is wat Caballero en JeanJass zeggen over hun “Double Hélice” album, dat sinds vorige week vers in de winkelrekken ligt. De rappers – respectievelijk uit Brussel en Charleroi – klommen met hun project na slechts één dag naar de eerste plaats van de Belgische hip-hop charts op iTunes (en naar de 2e plaats in Frankrijk), een uitzonderlijke prestatie. Ookal zijn ze misschien nog niet zo bekend in Vlaanderen, het zijn geen beginners. Beiden werken al jaren aan hun eigen rhymes en producties, maar het is duidelijk dat deze samenwerking hun grootste succes tot nu toe is. 

Deze samenwerking laten ze ook bij Hello play! zien. Samen met een paar camera’s en een selectie van enkele lekkere tracks trokken we naar het poepsjieke Hotel Marivaux in Brussel om deze live session in te blikken:


Deze video had nooit gemaakt kunnen worden indien Caballero (dat is tevens zijn familienaam) nooit van zijn thuisbasis Barcelona naar Brussel was verhuisd. “Laisse-moi faire” was zijn eerste project dat hij inblikte met zijn crew van weleer, Les Corbeaux. In 2013 had de man nog een populaire mixtape  (“Laisse-nous faire vol. 1”) waarin hij samen met Franse toptalenten Lomepal et Hologram Lo’ zijn beste vorm begon te vinden. Een jaar later schreef Caballero “Pont de la Reine”, waarvan de beats voorzien werden van ene JeanJass…

JeanJass had al een geschiedenis met de Exodarap crew (van ‘Paradox’, maar dan omgekeerd), met bescheiden succesjes zoals bijvoorbeeld “L’Exode”, dat in 2013 uitkwam. Wanner JJ echter alleen in de studio zat kwamen de jazzy roots van de producer sterker naar boven, wat je kan horen in zijn solo-debuut uit 2014, de Goldman EP. Sinds dat jaar werkten beide heren tracks aan de lopende band af, waardoor hip-hopminnend België hen steeds meer aandacht begon te geven. ‘“L’union fait la force” was bij deze een logische stap voor beiden’ moeten ze gedacht hebben.

Wanneer je de twee aan het werk hoort op “Double Hélice”, hun gezamenlijke LP die vorige week uitkwam, hoor je pas hoe complementair ze aan elkaar zijn. Eigenlijk vraag je je af waarom ze niet eerder zijn begonnen aan een album. Soit, doe zoals ons en zet dit album op repeat. Real Belgian hip-hop op z’n puurst.