Lottowinst mobiel uitbetaald?

Op 24/07/15
Deel via

In Groot-Brittannië kan het al: UK Lottery betaalt je winst uit via de app van de mobiele portefeuille Barclays Pingit.

Sinds begin juli kunnen spelers die ingeschreven zijn op de dienst Pingit van Barclays de winst van hun deelname aan de Lotto, Thunderball en EuroMillions rechtstreeks opstrijken in hun mobiele portefeuille of door een QR-code te scannen. De reden ligt voor de hand: Camelot, het bedrijf dat de eerbiedwaardige “National Lottery” organiseert, zegt dat zijn website 6 keer op 10 bezocht wordt met een smartphone of een tablet.

Het vervolg van het verhaal is nog boeiender. Over enkele maanden kunnen Pingit-gebruikers gewoon in de app hun nummers kiezen en meedoen met de loterij. Ze kiezen de trekking, selecteren de nummers en ontvangen vervolgens een reglementair loterijformulier, rechtstreeks in de app. Als ze winnen, kunnen ze een bedrag tot 50.000 Britse ponden (of 70.000 euro) op hun Pingit-rekening ontvangen.

Het hoofd digitale activiteiten van Camelot, Tim Copper, verklaarde onlangs aan Finextra: “Pingit zal het onze spelers veel gemakkelijker maken om zich te registreren, om deel te nemen en om hun winst te ontvangen. Spelen en geld winnen worden nog leuker en het zal sneller gaan, terwijl een grote bank als Barclays de veiligheid garandeert.”