Magnises, de gold card voor generatie Y

Op 06/11/15
Deel via

Achttien maanden na de lancering in New York mag de gok van Magnises beslist geslaagd genoemd worden. Generatie Y blijkt inderdaad dol op gold-debetkaart. De ontwikkelaar ervan is nog maar 23 en heet Billy McFarland. Wat wil hij bereiken?

Nieuw is het idee zeker niet: een VIP-club oprichten voor gefortuneerde klanten. In feite is Magnises een kredietkaartclub, een beproefd recept dat ook Visa, American Express en anderen sinds geruime tijd toepassen voor hun klanten in het topsegment. Met één verschil: een minder hoge bijdrage (200 euro in plaats van ongeveer 400 euro voor de andere) en exclusief aandacht voor wat jonge, volwassen stadsbewoners die er warmpjes inzitten nodig hebben of wensen.

Magnises heeft in New York al 8.000 leden en in Washington DC meer dan 1.000. Ook in de rest van de Verenigde Staten groeit de club (Boston en Chicago staan ook op de lijst) en dat wekt de belangstelling van grote merken als Tesla of Samsung op. Zij hopen in de club hun doelgroep terug te vinden. Wie niet meteen het toegangsticket van 250 dollar wil neertellen, kan een abonnement van 25 dollar per maand nemen. 70% van de inkomsten van de start-up is afkomstig van bijdragen, de rest komt van commissieloon op de verkoop en sponsoring.

Wat krijgen de leden in ruil voor hun bijdrage? Toegang tot exclusieve evenementen, vergaderingen of lezingen, veel networking en een conciërgedienst via een mobiele app. Een gratis extra dienst geeft de leden tips en adviezen voor bars, restaurants of vakanties. De traditionele “upgrades” ontbreken evenmin: een grotere kamer in een hotel, een gratis fles champagne in bepaalde restaurants.

Welke troeven speelt Magnises uit in vergelijking met zijn concurrenten? Het antwoord van McFarland op de nieuwssite inc.com luidt als volgt: “Onze leden gaan op zoek naar meer lokale diensten en willen deel uitmaken van een community. Daarom organiseren wij evenementen en avondfeesten waarop kaarthouders kunnen netwerken.”