mCard, de prepaid-kaart die 20 minuten actief is

Op 25/02/14
Deel via

De mCard is de nieuwe virtuele kaart waarmee je gedurende een heel beperkte tijd betalingen kunnen uitvoeren. Een kwestie van veiligheid.

mCard op de markt in de Verenigde Staten. De testfase startte in Arizona vorig jaar in november. Vandaag neemt bedenker New Media Insight Group de proef op de som in steden als Seattle en Chicago. Het in Phoenix gevestigde bedrijf wil tegen 2014 nog drie extra steden inpalmen voor het de mCard loslaat op de wereld.

Een mCard is een virtuele prepaid MasterCard waarop geld komt via een traditionele bankrekening of een andere kredietkaart. De gebruiker moet zich alleen online registreren op de site MCardNetwork.com om zijn account op om het even welke smartphone te kunnen gebruiken (Android, iPhone, Windows Phone). De kaart wordt gegenereerd op de smartphone van de gebruiker en heeft een levensduur die beperkt is tot 20 minuten. Je kunt de kaart op drie manieren gebruiken: betaling via een telefoon die compatibel is met NFC (Android en Windows Phone), een QR-codescanner of manuele invoer van het kaartnummer op de betaalterminal van de handelaar. De voordelen van een virtuele kaart? Je hebt geen portefeuille of portemonnee meer nodig, je kunt je rekeningsaldo checken, direct herladen en bonussen sprokkelen (kortingen, incentives, promoties) via je telefoon.

New Media Insight Group benadrukt het respect voor het privéleven en de persoonlijke gegevens van zijn gebruikers. Zo wordt er met de winkel waar je een aankoop doet met de kaart geen enkele persoonlijke informatie uitgewisseld. De handelaar kan de mCard wel combineren met een getrouwheidsprogramma of zelfs een liefdadigheidsactie. Als de consument dat wil, kan hij opteren voor een dergelijk programma. Geld storten aan een goed doel is ook een mogelijkheid. De mCard werd bijvoorbeeld al gebruikt door een kleuter- en lagere school in Arizona om geld in te zamelen. De deelnemende handelaars stortten de school dan 1,5 % door van het bedrag van elke aankoop met een mCard.