McDo stelt Quick Mac Mobile Payment voor

Op 05/07/14
Deel via

Bestellen en je Big Mac betalen doe je in Oostenrijk voortaan met een mobiele app. Geen geld meer nodig ,de door de app gegenereerde code tonen volstaat.

In Oostenrijk test fastfoodketen McDonald's sinds twee jaar de contactloze betaalservice Paybox in samenwerking met mobiele operator A1. Dat kon met een aantal compatibele Android- en Blackberry-toestellen die een NFC-chip hadden.

Vandaag pakt McDonald's in Oostenrijk uit met een nieuw en veel ambitieuzer mobiel bestelsysteem dat helemaal op mobiliteit mikt. Gebruikers kunnen hun bestellingen doorgeven met huntablet of smartphone. Daarna betaal je via PayPal, een debet- of kredietkaart of de elektronische portemonnee Paybox die in Oostenrijk heel populair is.

Het systeem is eenvoudig en snel: bestellen doe je via de app ‘Quick Mac’. Je kiest de artikels uit een menu, net als de betaalwijze van je voorkeur. Daarna kun je het restaurant selecteren waar je je bestelling wilt afhalen en krijg je een richtuur. Op die manier hoeven klanten niet aan te schuiven in het hamburgerrestaurant. De bestelling ligt op hen te wachten. Het enige wat ze moeten doen, is aan de kassa een door de app gegenereerde code tonen als bewijs dat de betaling correct werd geregistreerd.

De mobiele app – voor iPhone en Android – heeft nog meer in zijn mars. Klanten kunnen korting krijgen als ze een bestelling plaatsen naargelang van de promoties op dat moment en zelfs op basis van hun gebruikersprofiel. Om klanten aan te moedigen de nieuwe service te gebruiken, krijg je van McDo 4 euro cadeau bij je eerste bestelling. Die som wordt gecrediteerd wanneer je je registreert om de app te gebruiken.

In de Verenigde Staten werd al in 2012 een soortgelijke service in dienst genomen, los van de MacDrive (bestellen vanuit de wagen), dat nu ook compatibel is met Paypal. GoMcDo heet de nieuwkomer en enkele maanden geleden werd hij met succes geïntroduceerd in Frankrijk.