MeaWallet, de Europese mobiele wallet

Op 22/07/15
Deel via

Bancorp lanceert binnenkort nieuwe prepaid bankkaarten en een mobiele app. Pincode onthouden te moeilijk? Dan is MeaWallet iets voor jou!

Hoewel het om een Europees bedrijf gaat, is de kans groot dat de naam MeaWallet je helemaal niets zegt. De reden is duidelijk: het bedrijf is nog maar in een beperkt aantal landen actief, zoals Noorwegen, Litouwen en Groot-Brittannië. Dat neemt niet weg dat de mobiele app het bespreken waard is.

MeaWallet is geen app die je downloadt uit een app store. Het is een model voor mobiele toepassingen die gebruik maken van de NFC-technologie. Het model wordt als een “wit product” verkocht aan banken of grote ketens die traditionele bankkaarten uitbrengen. Er zijn talrijke toepassingen denkbaar, zoals contactloos mobiel betalen of een mobiele portefeuille. In de portefeuille is zowel plaats voor informatie over bankkaarten, als over klantenkaarten, lidkaarten of kortingbons. En waarom geen kaart voor toegang tot een gebouw? Inderdaad, dat kan ook.

Het bedrijf Bancorp gebruikt de MeaWallet om prepaid bankkaarten uit te geven die aan een mobiele app zijn gekoppeld. De beveiliging draait in de cloud via de HCE-technologie (oorspronkelijk door Google ontwikkeld voor zijn Android-besturingssysteem). Dit betekent dat iemand die prepaid Visa- of Mastercard-kaarten heeft, die eindelijk kan gebruiken in zijn elektronische portefeuille om rechtstreeks te betalen in winkels met een NFC-terminal, overal waar MeaWallet beschikbaar zal zijn.

Bancorp en MeaWallet plannen de verkoop van de eerste kaarten en de specifieke mobiele apps voor eind 2015.