Met een tweet 1$ ontvangen voor je tweet

Op 01/01/16
Deel via

Het idee komt van One Cash in de Verenigde Staten. Je schrijft 1 dollar over naar de persoon die je leuk vindt/steunt op Twitter en je gebruikt daarbij zijn of haar gebruikersnaam. Hoe werkt het en waar gaat het geld naartoe?

Er zijn nogal wat betaalapps op de markt die je de mogelijkheid bieden om aan het te betalen bedrag een fooi of extraatje toe te voegen. Met One Cash stort je online een gift van één dollar (zowel 90 eurocent). Met deze financiële bijdrage beloon je de auteur van een tweet van 140 karakters die je bijzonder treffend of gewoon goed vond. In plaats van te “liken”, stort je een dollar.

Hoe je dit doet? Je downloadt de One Cash-app, die momenteel alleen voor de iPhone beschikbaar is en je selecteert in de app de tweet die je wil belonen. Je swipet vervolgens over het profiel en meteen ontvangt die persoon een tweet die hem op de hoogte brengt van je gift. De weggeschonken dollar verdwijnt van de debet- of kredietkaart die je vooraf aan de app had gelinkt. Ook de begunstigde moet de app downloaden om zijn dollar te ontvangen. De app geeft ook een overzicht van alle eerdere transacties, terwijl de begunstigde een bedankje kan sturen. Maar wat als die geen iPhone heeft? Dan gaat het geld terug naar de schenker.

Technisch loopt alles nog niet op wieltjes. Zo hapert de app bijvoorbeeld als je bij het zoeken niet letterlijk en volledig de tweet overschrijft zoals die eerder op het sociaal netwerk is verschenen. Maar dit kwaaltje kan ongetwijfeld snel worden verholpen.

De app wordt voorlopig nog maar sporadisch gebruikt en levert slechts iets op voor fanatieke twitteraars met een groot aantal volgers. Maar op termijn zou One Cash bijvoorbeeld kunnen dienen om een kunstenaar financieel te steunen of voor nieuwe vormen van crowdfunding. Alles is mogelijk.

Videopresentatie: