Met VISA betalen op Facebook

Op 04/04/15
Deel via

VISA sloot een deal met Fastacash, een dienst voor mobiele betalingen, om betalen met een VISA-kaart op Facebook mogelijk te maken voor … Europeanen (de Amerikanen mogen ook wel eens wachten). Lees hier hoe dit werkt.

Eind februari ondertekende Visa Europe een partnership met Fastacash, een specialist in betalingen via sociale media. De kaartuitgever besloot om ook maar meteen zijn dienst Visa Personal Payments om te dopen tot Visa Direct, een naam die iedereen meteen begrijpt. Voor één keer krijgen de Europeanen de primeur (en wie zou daar boos om zijn).

Fastacash werd in 2012 opgericht. Het idee achter het bedrijf is eenvoudig: snel en voordelig geld versturen - en foto’s of documenten - tussen verschillende landen en dit via sociale media en messagingdiensten als Skype, Whatsapp en Twitter. De technologie zou volledig transparant en universeel op alle netwerken functioneren.

De komende maanden wil Visa Europe op de sociale netwerken dezelfde diensten aanbieden als de banken momenteel via een mobiele telefoon. Je krijgt toegang als je je aanmeldt met je bankkaartnummer via het Facebook-platform en -profiel. Om geld te versturen kies je via de mobiele app een begunstigde Facebook Messenger-account en vul je het bedrag in. Je kan tekst, foto’s en zelfs video’s aan je bericht toevoegen.

De begunstigde krijgt een bericht. Als hij zich aanmeldt op het platform ontvangt hij ook het geld. Dit is inderdaad een noodzakelijke voorwaarde die misschien stokken in de wielen van Visa Direct gaat steken. En er is nog een probleempje. VISA-kaarten worden verspreid door de banken en die kunnen vrij beslissen of ze hun klanten al dan niet toegang tot de dienst geven. Er lopen momenteel onderhandelingen om Visa Direct te veralgemenen bij de banken en de Europese instellingen.