Microsoft Pay komt eraan

Op 17/05/15
Deel via

Het moest ervan komen: na zijn collega’s uit Silicon Valley broedt ook Microsoft op een betaaloplossing. Die zou zelfs niet lang meer op zich laten wachten.

Eind februari nam Google het bedrijf Softcard over, dat in 2010 is opgericht door drie Amerikaanse operators: AT&T, Verizon en T-Mobile. Met de mobiele app van Softcard voer je betalingen uit en hou je je klantenkaarten bij. Zodra de overname bekend was, werd de compatibiliteit van de app met Windows Phone en Android bevestigd. Om het hoofd te bieden aan Apple Pay en Samsung Pay, maar ook omwille van de geleidelijke opmars van PayPal op alle beschikbare platformen, moest Microsoft wel reageren.

De ontwikkelaar van Windows richtte in de Verenigde Staten een bedrijf met een veelzeggende naam op: Microsoft Payments Inc. Het is evenmin een geheim dat Microsoft in alle Amerikaanse staten een licentie heeft aanvraagt om geldoverschrijvingen mogelijk te maken. De lancering van Windows 10 tijdens de zomermaanden wijst erop dat er een oplossing in de maak is voor alle platformen: mobiel, tablets, hybride toestellen en andere geconnecteerde apparaten. Beschikt je smartphone over een NFC-chip? Dan zou je er ook “tap and pay”-betalingen mee kunnen uitvoeren, zoals met een iPhone.

Microsoft heeft deze berichten al bevestigd. Het is ook al bekend dat de meeste betaalkaarten (Visa, Mastercard en American Express) compatibel zullen zijn met het systeem. Over de modaliteiten en de datum van de lancering heerst nog onzekerheid.