Mobiel betalen met de Pebble Watch

Op 10/03/16
Deel via

Er is goed nieuws voor de liefhebbers van de Pebble-horloges met hun batterij met lange levensduur! Zij kunnen binnenkort wereldwijd contactloos betalen via een vernuftig horlogebandje van Pagaré.

 MasterCard zei het al in december 2015: in de toekomst zullen wij met alle mogelijke gadgets betalen: smartphones, horloges, armbandjes, ... Het kaartservicebedrijf heeft daarvoor een strategie, naast een programma om betaalfuncties aan alle mogelijke “wearables” toe te kennen. Dit is absoluut geen verre toekomstmuziek, want de eerste experimenten vinden dit jaar al plaats, met bekende namen uit de mode- en juwelierssector. 

Ook Apple ziet een mooie toekomst voor contactloos betalen, want het voorzag zijn Apple Watch bij de lancering in 2015 al meteen van een NFC-chip en betaalfuncties. Voor Pebble ligt dat wat moeilijker, omdat het bedrijf uit Californië een van de eerste spelers in de sector van de slimme horloges was. Toch heeft Pebble er iets op gevonden: het werkt samen met Pagaré, dat een horlogebandje met een NFC-chip heeft ontwikkeld. Door communicatie met het horloge en een app maakt de armband mobiel betalen mogelijk. Voor een grotere beveiliging verschijnt er op het scherm een pincode, die je op de betaalterminal moet invoeren.

Het voordeel van dit systeem is duidelijk. Je hoeft je telefoon niet meer uit je zak te halen aan de kassa. Je komt gewoon met je Pebble-horloge in de buurt van de betaalterminal om de transactie te starten via Fit Pay (zo heet de technologie), dat al compatibel is met de belangrijkste kaartuitgevers (Discover, VISA, MasterCard en American Express).

Het was een goed idee van de managers van Pagaré om de lacune van de Pebble Watch aan te vullen. Zij zijn er op enkele dagen in geslaagd om via crowdfunding meer geld op te halen dan ze zelf hadden verwacht: € 20.000 meer dan hun doelstelling van € 110.000. De start-up kondigt ook trots aan dat hun systeem compatibel is met de betaalterminals van talrijke grote ketens (Whole Foods, Nike, Subway, Texaco,…). Wereldwijd zou het al gaan om meer dan 9 miljoen verkooppunten.

Jammer genoeg is dit snufje niet echt goedkoop: de combinatie van een Pebble Time Steel-horloge en een Pagaré-horlogebandje kost ongeveer € 300. Verkrijgbaar vanaf deze zomer.