Mobiel betalen op Etsy

Op 16/12/14
Deel via

Goed nieuws voor verzamelaars van unieke stukken: het online platform Etsy maakt mobiel betalen mogelijk. Kopers en verkopers handelen hun transacties voortaan af met hun smartphone.

Voor wie Etsy nog niet kent: het is een wereldwijd online platform voor het kopen en verkopen van handgemaakte en vintage producten (kunst, inrichting, speelgoed, artisanale producten, verswaren). Het platform bestaat sinds 2005 en in 2012 lanceerde het een eigen betaalsysteem (direct checkout) en geschenkkaarten.

Nu gaat Etsy nog een stap verder: het lanceert zijn eigen betaalterminal. Het is een klein accessoire dat Etsy Reader heet en dat je rechtstreeks op je smartphone aansluit, zoals Square Cash of het Amazon Local Register.

De betaalterminal wordt gratis ter beschikking gesteld van alle “handelaars” die een shop op Etsy hebben, om buiten de website betalingen uit te voeren, waarbij het traditionele online betaalplatform wordt gebruikt. Momenteel kan op de USB-poort zowel een iPhone als een Android-toestel worden aangesloten. De commissie bedraagt 2,75% per transactie.

Het voordeel is dat je het systeem niet alleen gebruikt om artikelen te betalen die op de online shop worden aangeboden, maar ook andere producten, na manuele gegevensinvoer. De betalingen worden wekelijks uitgevoerd, op maandag, via de rekening van de handelaar. De koper ontvangt een betalingsbewijs via e-mail en deze bevestiging is volledig geïntegreerd in het evaluatiesysteem. Daarin zitten alle gegevens van de handelaar, zelfs bij een cashbetaling.

Camilla Velasquez, die bij Etsy verantwoordelijk is voor de betaalsystemen, legt in een blogpost uit waarom dit smartphone-accessoire werd gelanceerd: “35% van de aankopen via ons platform vindt plaats tijdens beurzen of op andere plekken buitenshuis. Wij moesten dus wel een tool lanceren die helemaal tegemoetkomt aan wat de verkopers nodig hebben, bijvoorbeeld als ze op een vlooienmarkt staan.”