Mobiel metroticket in Toronto

Op 22/08/15
Deel via

Na San Francisco heeft ook Toronto deze zomer het mobiel aankopen van tickets voor het openbaar vervoer gemakkelijker gemaakt. De Pan-Amerikaanse spelen waren daarvoor een prima aanleiding. Maak kennis met TTCconnect.

Om de vier jaar nemen atleten in een groot aantal sportdisciplines het tegen elkaar op tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen. Dit jaar vonden ze van 10 tot 26 juli plaats in de Canadese stad Toronto.

De stad wou bij deze gelegenheid voor een opvallende innovatie in het openbaar vervoer zorgen. Een mobiele app moest het veel gemakkelijker maken om tickets aan te kopen en te gebruiken. De Toronto Transit Commission lanceerde TTCconnect voor Android en iOS. Eigenaardig genoeg werd het Canadese BlackBerry, de trots van de natie, daarbij over het hoofd gezien. Ook gebruikers van Windows Phone blijven in de kou staan.

Hoe werkt het?

1) Je downloadt de app en creëert een account (geldt zowel voor toeristen als inwoners). 2) Je klikt op de optie “Buy Tickets”.
3) Je betaalt met je gewone betaalkaart (debet- of kredietkaart).
4) De app gebruikt een pincode om aankopen te beveiligen.
5) In de bus gebruik je de functie “Use Tickets” en je toont je mobiel vervoerbewijs aan de chauffeur.

Toeristen kunnen met de mobiele app ook een dag- of weekpas kopen. Met dit eenvoudige en efficiënte systeem vermijden ze files en verliezen ze geen tijd als ze op reis zijn. De gratis wifi-dekking in het stadscentrum draagt bij tot het succes van TTCconnect.

In San Francisco geldt een gelijkaardige procedure. De stad ging er in zee met een bedrijf dat gespecialiseerd is in microbetalingen om een app voor de aankoop van vervoertickets te ontwikkelen, inclusief voor de legendarische Cable Car. In februari hebben wij hierover al verslag uitgebracht.