Mobiele app stopt files in de supermarkt

Op 27/12/14
Deel via

Ook supermarktketen Sainsbury was de meterslange files op zaterdag beu. Met een mobiele app betaal je er zonder langs de kassa te passeren.

De Britse keten lanceert een proefproject met een dubbel doel: de klant helpen om efficiënter zijn wekelijkse inkopen te doen en hem via zijn mobiele terminal laten betalen, zodat hij geen tijd verliest met aanschuiven aan de kassa.

De klant downloadt de app (voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry) en gebruikt deze om zijn boodschappenlijstje op te stellen. Als hij in de winkel aankomt, heeft de app het lijstje geanalyseerd. Hij krijgt aanwijzingen in welke rekken de producten liggen die hij nodig heeft. Vervolgens scant hij elk product met zijn mobiele app. Liggen alle boodschappen in het wagentje? Dan drukt hij op de toets “check-out” en betaalt hij zonder langs de kassa te gaan.

Volgens Sainsbury duurt het met de nieuwe technologie maar enkele seconden om je boodschappen te betalen. Het project werd intern getest door de teams van de winkelketen. Begin 2015 krijgt het een eerste reële toepassing als de houders van de Nectar-betaalkaart van de winkel het gaan gebruiken.

Jon Rudoe leidt de IT-afdeling van Sainsbury. Hij verklaarde dat “klanten niet beginnen te winkelen als ze de deur van het verkooppunt openduwen. Die tijd is voorbij. Nu weten zij wat ze willen en wat ze nodig hebben. Zij gaan op zoek naar koopjes. Als ze nog in onze winkels komen, hebben ze maar weinig tijd. Wij moeten ze dus helpen om sneller te winkelen. Daarom zijn digitalisering en mobiele apps voor ons prioritaire innovaties.”