Mobiele bank charmeert

Op 30/06/14
Deel via

In Noord-Amerika denkt één op de vier klanten eraan om zijn traditionele bank vaarwel te zeggen en te kiezen voor een mobiele bank.

 Vierduizend klanten van banken in de Verenigde Staten en Canada werden bevraagd door Accenture. Volgens het onderzoek ‘The Digital Disruption in Banking’, dat eind mei werd gepubliceerd, vragen klanten meer flexibiliteit van hun banken, een proactievere aanpak en een doorgedreven digitalisering. Klanten jonger dan 30 hebben de duidelijkste eisen en verwachten de meeste digitale bankdiensten via computers, tablets en smartphones. De meerderheid is trouwens al klant bij een mobiele bank.

Als we de resultaten van het onderzoek onder de loep nemen, dan zien we dat goed een derde van de respondenten wel degelijk vertrouwen zou hebben in een digitale bank. Zeven mensen op tien vindt dat hun relatie met een bank zich hoe dan ook beperkt tot transacties zonder enige menselijke interactie.

De meeste respondenten verwachten dat hun bank producten en diensten aanbeveelt die echt nuttig zijn voor hen. Bijna de helft heeft belangstelling voor een zorgvuldige analyse van hun uitgaven die bovendien in real time gebeurt.

Is het enthousiasme voor mobiel bankieren een fenomeen onder jongvolwassenen? Niet meer, zo blijkt. Van de categorie 18 tot 34 jaar is ongeveer 40 % bereid hun bank in te ruilen voor een 100% digitale bank, maar ook in de leeftijdscategorie tot 55 jaar zou een derde dat voorbeeld zeker volgen.

Staan we even stil bij de grote merken die in de smaak vallen bij klanten als het over bancaire diensten gaat, dan zien we dat Square (een bedrijf voor elektronisch en mobiel betalen) het populairst is, gevolgd door PayPal, operator TMobile (die al een prepaid debetkaart aanbiedt, zoals we eerder al vertelden, maar ook pure internet players zoals Google, Apple, Amazon en zelfs Bpost!