"Movember heeft mijn leven gered"

Op 04/02/15
Deel via

We delen het verhaal van Mo Bro en ex-prostaatkankerpatiënt Peter.

04/02/2015 Wereldkankerdag


Vandaag is het een belangrijke dag voor Movember en onze gemeenschap. Vandaag is een dag om te reflecteren, te herinneren en om hoop te vinden. Vandaag is het Wereldkankerdag. Om iedereen die Movember gesteund heeft te bedanken en te eren, delen we het verhaal van Mo Bro en ex-prostaatkankerpatiënt Peter.
 
Nadat Peter op tv een interview over Movember had gezien, besloot hij zijn dokter naar prostaatkanker te vragen. "Ik had geen specifieke reden om me te laten testen, maar het verhaal van Movember raakte me. Het probleem met prostaatkanker is dat je het vaak pas ontdekt als het te laat is." Peter was niet te laat. Hij heeft geluk gehad. "Vraag je je af wat Movember kan doen? Movember heeft mijn leven gered." Aldus Peter.

 

Movember financiert over de hele wereld


Een wereld waarin geen enkele man meer aan prostaat- of teelbalkanker overlijdt komt steeds dichterbij. In november maakten we een belangrijke doorbraak bekend. Onderzoekers ontdekten dat de genetische "handtekening" van een man een indicatie kan geven van de kans op de terugkeer van prostaatkanker. Een nieuwe test maakt een meer persoonlijke behandeling mogelijk, voorkomt hiermee onnodige bijwerkingen en zorgt voor een vergrote kans op overleving. 
 
Deze maand kunnen we weer nieuws delen waar we trots op zijn: een door Movember gefinancierde studie heeft opnieuw belangrijke genetische gegevens bloot gelegd: de relatie tussen een specifiek gen en de resistentie tegen bepaalde teelbalkankermedicijnen. Met deze informatie kunnen we de ziekte effectiever behandelen en kunnen we de komende jaren meer levens redden. 
  

Gezondheidstips


Door een paar simpele maatregelen te nemen zoals het volgen van een gezond dieet en vroeg in actie komen zodra je gezondheidsklachten hebt, kan iedere Mo Bro zijn kansen op een gezond en gelukkig leven vergroten. Hier zijn een paar suggesties die je helpen de gezondste Mo Bro te worden...

©Movember