Moven boekt nog meer voorsprong

Op 14/02/15
Deel via

De “mobiele” bank Moven heeft haar app herwerkt om die aan talrijke geconnecteerde toestellen aan te passen … in de eerste plaats aan de slimme horloges. Het resultaat mag er zijn!

In februari 2013 hadden we het er al een eerste keer over. Moven was in de Verenigde Staten de eerste “bank” die alleen mobiel toegankelijk was. Daarvoor lanceerde ze een prepaid MasterCard die na een tijdje evolueerde tot een echte zichtrekening.

Wat biedt Moven haar klanten? “Geen papier. Geen plastic. Geen verborgen kosten.” Alles verloopt uitsluitend via mobiele tools en een webinterface: via Facebook geld overschrijven onder vrienden, contactloos betalen met de NFC-technologie, “slim” je uitgaven opvolgen, waarschuwingen in real time ontvangen, cheques deponeren via een foto.

In 2014 breidde Moven haar arsenaal uit met de MasterCard Paypass. Je kleeft daarvoor gewoon een sticker op je smartphone zodat je je betaalkaart niet meer boven hoeft te halen zoals blijkt uit deze video.Na een herwerking van zijn Android- en iPhone-apps ontfermt het bedrijf zich nu over de smart watches met apps die aan het kleine schermformaat zijn aangepast. Begin januari kondigde het bedrijf op CES in Las Vegas twee partnerships aan met Motorola (Moto360) en Samsung (Galaxy Gear). Om wat te doen? Je financiële gezondheid op peil houden met apps die meldingen en waarschuwingen naar je slimme horloge sturen op basis van je uitgaven. Hoe het werkt? Dat zie je in deze video.Moven treedt op deze manier in de voetsporen van de Toronto Dominion Bank in Canada en WestPac in Nieuw-Zeeland. Momenteel gaat het nog om een experiment om naar de behoeften en verwachtingen van de klanten te peilen.

Binnenkort hou je al je uitgaven permanent in het oog, waar je ook bent, in de bioscoop of in de trein of bus. Zonder dat je je smartphone uit je jaszak of handtas moet halen! Het staat als een paal boven water dat er in de lente ook een specifieke versie voor de Apple Watch komt zodat Android Wear gezelschap krijgt.