Moven heeft het gehad met wachtwoorden

Op 18/01/16
Deel via

In New York besloot Moven dat het tijdperk van de omslachtige wachtwoorden nu wel voorbij is. De bank schaft ze voor bepaalde verrichtingen gewoon af. Gevaarlijk spel of geniaal idee?

Het “Mobile Ecosystem Forum” legde vorig jaar een aantal grote trends bij de mobiele betalingen bloot. Eén ervan trok onze aandacht: mobiel betalen moet en zal gemakkelijker en eenvoudiger worden. Dat kan bijvoorbeeld met nieuwe identificatiemethodes, zoals hartritme- of aderherkenning.

Citibank en Diebold nemen die les ter harte, zoals je hier kon lezen in oktober 2015. De geldautomaat die zij ontwikkelen, luistert naar de commando’s van je mobiele app en scant je oog (irisherkenning) om een transactie te bevestigen.

Uiteraart nemen de online banken op dit domein graag het voortouw. Kijk maar naar Moven, waarmee je hier al in 2013 kon kennismaken. De bank wil dat haar klanten vaker haar mobiele app gebruiken en daarom besloot ze om wachtwoorden af te schaffen voor verrichtingen met weinig of geen risico. De gebruiker hoeft zich alleen nog te identificeren als hij de eerste keer inlogt. Daarna kan hij telkens zijn rekeningsaldo raadplegen zonder enige authenticatie.

Moven deelde alle verrichtingen in drie categorieën in, met stijgende beveiliging:

> op het laagste beveiligingsniveau staan je meest recente verrichtingen en overschrijvingen tussen eigen rekeningen, waarvoor je geen wachtwoord meer nodig hebt (want de bank herkent je toestel);

> op het tweede niveau bevinden zich het openen van een nieuwe rekening en een adviseur raadplegen. Je identificeert je met biometrische authenticatie (vingerardrukherkenning);

> het hoogste beveiligingsniveau is uiteraard bestemd voor het beheer van je persoonlijke gegevens en overschrijvingen naar derden (Wire) of factuurbetalingen (Bill Pay). Daarvoor zijn een wachtwoord of een dubbele bevestiging (met een sms-code voor eenmalig gebruik) onontbeerlijk.

Mensen die technologie toch al argwanend bekijken, worden misschien afgeschrikt door dit nieuwe beleid. Maar het kan ook veel klanten geruststellen, als ze maar vertrouwen hebben in hun bank en haar beveiligingsprocedures.

Moven is gratis beschikbaar in de Verenigde Staten, voor iPhone, iPad, Apple Watch, Android en Android Wear (horloges).