Musketon deelt de kneepjes van z’n vak

Op 09/12/14
Deel via

Musketon is hotter dan hot en leerden studenten speciaal de kneepjes van z’n vak: illustreren.

De Belgische illustrator Bert Dries (25), alias Musketon, is nu al een van de most wanted illustrators van ons land. Hij kwam speciaal naar Brussel voor een workshop Illustrator in de Hello bank! pop-up.

Ruim 40 enthousiaste studenten hingen twee uur lang aan zijn lippen en ze leerden de basics van het bekende illustratieprogramma op de computer. Geheel in Musketon-stijl natuurlijk! 

Wat meteen opviel tijdens de demonstratie is de zorg en de aandacht die Musketon heeft voor details in zijn illustraties. Daarnaast was er veel interactie en de groep stelde veel vragen. “Het was een evenwichtige groep. Ik kreeg zelfs een vraag waar ik van leerde”, aldus Musketon.

Naast een woordje uitleg en een live demo over hoe je het beste uit Adobe Illustrator en jezelf kunt halen, liet hij ons ook toe tot zijn wereld en vertelde hij over de weg die hij heeft afgelegd om uiteindelijk in opdracht te kunnen werken van grote namen zoals Mazda, MTV, I love techno, Steve Aoki, Nike etc. Ook voor de T-shirt printing in onze pop-up ontwierp hij enkele designs.

Wat we verder nog graag willen weten over Musketon: 

 • Al mijn aandacht gaat nu uit naar het organiseren van workshops. "Helaas heb ik te weinig tijd om bezig te zijn met illustreren. Ik zou graag naar het buitenland gaan en daar workshops gaan geven."
 • Mijn inspiratie haal ik uit "de tv-zender MTV en ook uit gewoon de dagdagelijkse dingen."
 • Ik ben het meest fier op “de ontwerpen voor MTV en Nike, gelukkig ben ik eigenlijk tevreden over heel veel ontwerpen.”
 • Over 10 jaar dan… "Hopelijk blijft het zoals het nu gaat. Morgen kan het zo maar afgelopen zijn. Ik heb geen ambitie om rijk te worden, maar het zou wel heel tof zijn mocht ik misschien kunnen gaan werken in Amerika."
 • Alle nieuwe jonge kunstenaars adviseer ik “niet op te geven, doorgaan! Door proberen en falen leer je het meest. Vraag niet aan je naaste om een kritische mening over je ontwerpen, maar juist aan mensen die niets met dit vak te maken hebben.”
 • Benieuwd naar het creatieve werk van Musketon? Neem snel een kijkje op zijn website. In de pop-up aan de Wolvengracht is hij helaas niet meer te vinden, maar de komende weken organiseert Hello bank! nog tal van andere interessante activiteiten en workshops. Wacht dus niet te lang en schrijf je nu gratis in

  Wie geen genoeg krijgt surft het best naar deze blogs. 

 • BILL interviewt Musketon
 •  

 • Chase