Na Find my iPhone is er nu ook Find my Card

Op 04/06/14
Deel via

Transacties met onze betaalkaart traceren en betaalkaarten lokaliseren in geval van diefstal of verlies om ze eventueel te deactiveren vanop afstand: dat is het idee van deze in Californië gevestigde start-up.

Het aantal oplossingen om een telefoon te lokaliseren bij verlies of diefstal is niet meer bij te houden. Vandaag breidt de start-up
Ondot Systems uit San-José, in het zuiden van de Silicon Valley, dat concept uit naar betaalkaarten. Het enige wat er moet gebeuren, is dat banken de Ondot-technologie integreren in hun betaalkaarten.

Het concept bestaat erin de antifraudefuncties rechtstreeks te integreren in de applicatie van de bank of de emittent van een kaart. De gebruiker hoeft geen extra app te downloaden. Hij vertrouwt op zijn gewoonlijke partner.

De bedoeling: om het even welke mobiele bank beveiligen door ze uit te rusten met functies die dicht aanleunen bij ‘Find my iPhone’, onder meer instant berichten bij gebruik van de kaart, informatie over de plaats en het type van de transactie en uiteraard de mogelijkheid om de kaart vanop afstand te blokkeren als je het zaakje niet betrouwt.

‘Card Control’ werkt met debetkaarten, kredietkaarten en geschenkkaarten (meer bepaald bonnen in grootwarenhuizen). De gebruiker kan bepaalde beperkingen activeren met één enkele knop, bijvoorbeeld de e-commercebetalingen deactiveren of het gebruik van een kaart beperken tot één enkele postcode. Vergeet je je portefeuille ergens en probeert iemand met kwade bedoelingen je kaart te gebruiken, dan wordt de transactie automatisch geweigerd.

 

Ondot heeft de naam van zijn klanten nog niet bekendgemaakt, maar hoopt de komende weken partnerships met grote bankinstellingen te kunnen aankondigen.